2009-05-29

Vårruset 2009















Nytt personbästa på 5 km! Igår var det vårruset och mitt mål var att komma in under 25 min, så jag är riktigt nöjd!! Det bästa jag sprungit på sedan tidigare är 24:41 i Vänersborg på vårruset 1999, tror jag. Det är så gött att ha lite spring i benen igen!!

2009-05-27

Klippet!

Tog fram trehjulingen till Arvid idag. Han når inte till pedalerna, men tyckte det var jätteroligt i alla fall. Elvira Cyklade fram och tillbaka på gatan och han tyckte att det var jättekul att va med på ett hörn. Efter cykelturen gick vi in och tog fram hårtrimmern, och en klubba som muta. Arvid har verkligen sett ut som en liten bonde med sina polisonger som stuckit ner under kepskanten. Nu är dom borta och resten av håret med :S Det var svårt att se lockarna (rakarna, eller vad säger man när håret inte är lockigt?) falla till golvet. Klippte först bara sidorna och nacken, och sparade håret uppe på huvudet i det längsta. Men jag insåg att det var dags för en ordentlig klippning. Vill inte ha för långt hår på min kille :) Han blev i alla fall jättefin! Han somnade innan jag han fota nya frisyren, så vi får återkomma...










































Dagens höjdpunkter från igår

Vi hade en mysig dag igår. Varm sommar, glass på Halvars, mys på stan... ja, så där det ska vara ni vet :)
Har tre höjdpunkter från gårdagen:

1. På väg från Halvars bränner sig Elvira på en brännässla. Kanske inte så rolig höjdpunkt, men ändå... barndomsminnen och en mysig stund med Elvira när jag fick förklara och berätta om prickarna och brännässlor.

2. När brännässlan just attackerat Elvira tittar vi upp och där står ett RÅDJUR!! På skolgården bakom Halvars (Halvars är en glasskiosk MITT i stan) springer det omkring - helt skräckslagen! Det sprang och försökte hoppa över staketet men hoppade rakt in i det. En hög ungar kommer skrikande efter och jagar det. Det springer med öppen mun och är så stressat. Det tar sig ut bredvid Halvars, ut på vägen och försöker hoppa över ett högt staket, men hoppar rakt in i det - igen... Sen springer det iväg på en öppen yta och så ser vi det inte mer. Stackars, stackars! Elvira tyckte också synd om det, och att det hade gått vilse och tappat bort sin mamma. Som alla förstår så pratade vi om detta hela kvällen sen. Det var en stor upplevelse.

3. När vi kom till bilen efter en kort sväng på stan. Står två parkeringsvakter ett par bilar bortanför oss. Jag skyndar mig fram till bilen. Då säger en av dom:
" Är det din Audi?"
"Ja, vi var tvugna att gå på toa" säger jag och tittar på barnen.
"Ok..."
"Visst är du snäll idag??" försökte jag.
"Ja, ok då."
Han hade redan skrivit ut nåt papper och var verkligen på väg att ge mig böter, men han gjorde inte det! Hurra!! Toabesöket var sanning. Elvira blev kissnödig, men blev kvar på toa länge. Hon kan sitta där hur länge som helst ;)
Kom in i bilen och såg att vi stått 30 minuter över tiden. Riktigt så långt var nog inte toalettbesöket :).
Tack snälla P-vakt!!!

Fem dagar

Jaha, då är det snart slut på det här lyxlivet. Jag har fem dagar kvar på min föräldraledighet. Skulle egentligen börja jobba på måndag, men klämde till med två veckor semester istället. Så, den 15 juni är det allvar igen. Jag trivs ju egentligen jättebra på jobbet, men efter 15 månader hemma känns det lite kymigt att gå tillbaka. Mina egna barn är jag bäst på att ta hand om ;) men andras mormorar och farfarar. Det är ett stort ansvar! Så det känns lite jobbigt just nu... Fast om jag tänker på när jag jobbade innan föräldraledigheten så är det mest en varm känsla jag får, för det är ett fantastiskt roligt och tillfredsställande jobb jag har. Det är också otroligt skönt att jag ska jobba tre månader medan Johan är hemma. Ingen jobbig inskolning och lämna gråtande Arvid på dagis samtidigt som man försöker komma in i jobbrutinerna igen. Det är ju också ett slags lyxliv. Att stiga upp på morgonen och göra iordning sig själv (bara) och gå hemifrån utan att packa in barnen i cykelkärran osv. Bara åka iväg själv. Fast jag ser nog lite fram emot hösten också, då den riktiga vardagen börjar med jobb och dagis och, ja, riktig vardag helt enkelt...

Men nu ska jag först njuta av två veckor semester med hela familjen!

2009-05-21

Trädgårsarbete

Dagen har tillbringats i trädgården. Härlig sol, höljudda ungar och ljudande sågklinga och vinkelslip om vartannat kanske kan sammanfatta dagen :)
Johan har byggt staket till altanen, som blir sååå snyggt! Vi tänkte först sätta färdiga skärmar, men det har blev så grymt mycket snyggare - och billigare. Är så glad att vi ändrade oss. Nu har vi områdets snyggaste altan (för det är väl en tävling, va?). Trädgårdsmästar-Fredrik har varit här och hjälpt oss lägga plattor runt huset och altanen. Det blir också riktigt grymt snyggt! Helt klart är att det INTE rådde någon arbetsro här för Johan och Fredrik. Elvira har lekt med sina nya kompisar, idag tre tjejer, HELA dagen, mellan 11-18. Mestadels här i vår trädgård. Och det kan man ju räkna ut att det inte direkt var tyst här med fyra pratiga, skrikiga, tjuriga, glada, sprudlande tjejer 3,5 4,5 5 och 6 år gamla :) Fredrik kanske åkte härifrån med huvudvärk :)
Imogon blir altanstaketet klart och plattorna också tror jag. Det blir så fint!!




Lyckad jogg

Kvällstid är joggtid för mig, gärna lite senare kväll. Då springer jag som bäst. Idag hade jag själv mätt ut en sträcka på 5 km på eniro.se, efter bästa förmåga. Sen sprang jag fel på ett ställe, så nu när jag mätte noggrant så som jag verkligen sprang blev det 4,7 km. Det får bli uppmätta sträckor på gatorna i stan framöver..skogsjoggen i måndags var ingen trevlig upplevelse...

Värmde upp med lugn jogg i 10 minuter för att sedan öka på och hålla ett rätt så (för mig) högt tempo. Kändes helt ok, även fast jag längtade tills jag skulle vara framme vid målet :)
Vid det utmätta målet stannade klockan på 23:15. Det ger en km-tid på 4:57, alltså nästan femminuterstempo. Weeho!! Då borde jag ju kunna hålla ut i 300 m till och springa femman på 25 minuter, som är vårens mål *HOPPAS*

2009-05-20

I väntan på solen

...solar vi i skuggan :)









Tycker det är riktigt skönt med sådana här dagar...ingen press att man ska göra vissa saker, och passa på för det är så fint väder. Bara ta det lugnt och va inne om man känner för det, eller ute om man känner för det istället. Idag har vi i all fall hängt ute ett tag och Elvira har väntat och väntat på att kompisarna ska komma hem från dagis. Nu äntligen! Så nu är det igång. Springet mellan husen här. Det är jätteroligt å ena sidan och oroande å andra. Men jag vänjer mig. Nu är dom här hos oss, så nu är det lugnt ;)

Inser att jag nog inte dragit nåt om springet mellan husen här på bloggen. Men man kan säga att Elvira har blivit stor och vill leka med grannbarnen och det blir en del spring fram och tillbaka. Har kännt det rätt jobbigt att inte riktigt ha koll på var hon är. Hon leker mest med en tjej som är 4,5 år och ibland med en tjej som är 6 år. Oftast går hon över grannens tomt bort till sin kompis, men sen då? Kompisarna får gå till varandra och på gatan hur som helst, och då gör ju Elvira det också när hon är med dom, eller? Och vad gör hon när hon är hos sina kompisar, vad leker dom, vad tittar dom på, på TV? Nu har hon börjat komma hem och säga att det finns en ond pojke som är i en buske och drar barn i armen...för kompisens kompisar säger det. Va?!
Gick över till kompisens familj här om dagen och blev bjuden på kaffe och prata lite. Känns ju mycket bättre om vi känner varandra. Får väl bjuda över dom hit såsmåningom.
Är egentligen jättetacksam för området vi bor i. Lugnt, bra och barnvänligt. Det stora minuset är vår gata som är så smal och helt utan trottoarer. Ska man gå där så går man mitt ute bland bilarna. Å andra sidan, så är väl minuset ett plus, eftersom bilarna kör sakta när det är en så smal gata. Skulle vilja ha den klassad som gårdgata bara och ORDENTLIGT skyltad. Eller så kan vi kanske förbjuda alla bilar i området och ta bort all ondska från jorden, så kanske jag kan slappna av... :)

2009-05-19

Helgen

Helgen som gick tillbringade vi i Göteborg, med omnejd. På lördagen sprang Johan Göteborgsvarvet, och familjen hejjade på! Mormor och Morfar kom dit och myste med oss medan Johan sprang. Elvira var helimponerad av de som sprang i roliga dräkter; en katt, en superhjälte, tre bananer, Pippi Långstrump... Johan kom i mål han med, lite långsammare än förra året. Det kan nog hans träningsdos förklara. Årets tid blev 1:56:00. Johans bror Emanuel sprang också och närmar sig Johans tid med stormsteg (1:57:38, tror att han förbättrade sig med 12 minuter från förra året), så till nästa år gäller det för storebror att lägga ner lite mer tid på träningen :)
Efter en välbehövlig middag på McDonald med mormor och morfar, bar det sen iväg österut. Natten tillbringade vi på Scandic i Borås. Älskar att bo på hotell! Sen kom helgens höjdpunkt (för mig alltså) -Ullared!! Söndagen tillbringade vi på GeKås i Ullared. Förut har jag varit lite skeptisk, men nu - alltså vilket ställe! Målet var att köpa sommarkläder till framför allt Arvid, som knappt har något kortärmat eller nåt i rätt storlek, för den delen. Målet uppfylldes kan man säga. T-shirtar för 20, 30 och 40 kr. Byxor och shorts för 60. Trepack strumpor för 25... Kvalitén kan man säkert diskutera, men det är snygga kläder och dom lär ju hålla tills han har vuxit ur dom i vilket fall.
Johan har föreslagit att vi ska boka in en Ullared-dag i höst inför nästa säsong. Så, så lär det bli ;)

Hade verkligen en kanonhelg!


Några av fynden...


.

2009-05-18

Misslyckad jogg

Tänkte att jag för ovanlighetens skull skulle springa en riktigt uppmätt sträcka, så jag tog bilen bort till ett elljusspår ikväll. Har hört mycket gott om den anläggningen så jag tänkte att jag skulle slå på stort och satsa på att springa femman på tid med en gång. (Blev lite inspirerad när jag läste Ebbas blogg)
Fattade inte kartan helt och hållet, men tänkte att elljusspår kan ju inte vara så svårt att följa. MEN ack, det var det. Och nog sprang jag vilse. Och nog skymde det där i skogen. Kom fram där jag hade parkerat bilen, efter 46 minuter. Hm, får väl kolla tiden på femman en annan dag helt enkelt (fattar fortfarande inte hur jag skulle springa).
Hur som helst, så blev det ju träning i alla fall...

Så kan det gå...

..om man köper en kökssoffa som killen kommer upp i själv, för då är inte steget upp till bordet så stort :) Så här såg det ut när vi kom till köket och skulle äta frukost i morse...

2009-05-14

Äntligen

...har jag också skaffat mig ett par riktiga löpartights! Sen våren kom har jag sprungit i mina korta tights (modell cykelbyxa), från 1998 skulle jag nog gissa... de är kanon i materialet (Nike dri-fit) men modellen...kanske inte behöver säga mycket mer än så ;)
Så här snygg kommer jag vara i spåret nu :D












Bild lånad på stadium.se

Kökssoffa

Vi har äntligen hittat en kökssoffa. Har länge letat efter en gammal genuin kökssoffa för att få lite mer "själ" till vårt kök. Igår var vi och hämtade hem den och ack så snygg den är. Liite speciell, men väldigt snygg.
Gammal, sliten och...TURKOS!

2009-05-11

Veckan som gick

Kan inte riktigt förstå att det har gått en vecka till...mitten på maj?? Hur hände det här? Var det inte mars alldeles nyss? Inte så myckat annat att göra än att hänga med i det tempo som är...Tiden lär ju inte vänta på mig. I förra veckan hade vi besök av våra älsklingar från Oskarshamn. Barnen var såå glada att se varandra! Vi också förstås, men barnen, det är nåt alldeles speciellt :) Sen åkte vi på spontanbesök till mormor och morfar i några dagar. Så mysigt! I helgen sen, har vi firat Johans syrras konfirmation, Johans mammas 50-årsdag och hans mormors 80-årsdag. Mycket firande blev det och umgänge med familjen :D
Träning har jag faktiskt också hunnit med ;) Tre pass blev det. 6 km här innan vi åkte till mormor och morfar, två varv på spåret i Lisch, samtidigt som pappa promenerade ett varv, blev totalt 4,8 km på en underbart mjuk och flack bana. Sen i lördags var jag och Johan ute med svärfar och sprang en av hans skogsrunda. Det är verkligen en SKOGSrunda. Smala stigar, upp, ner, hit och dit, rötter och stubbar om vartannat. Var ute med dom drygt en timma, sen fick dom springa vidare själva och öka tempot lite;) Det är i alla fall jättekul att springa med dom, även fast jag inte kan hålla deras önsketempo.
Ser fram emot en ny vecka! I helgen är det Göteborgsvarvet. Vi ska dit och Johan ska springa. Jag kommer vara så grymt sugen att springa när jag väl är där... får se om det kan bli nästa år för mig. 21 km är lååångt!!

2009-05-05

Humor!!

Hemma hos oss är vi Bolibompa-fans av naturliga orsaker. En av favoriterna är förstås Nassim. Eller Elviras favorit är nog allihop, men moderns favorit är nog i alla fall denne:


http://www.youtube.com/watch?v=p8iwX0f-IBM&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=L8E7YCBgi5E&feature=PlayList&p=B7313E9E9E912A51&index=0&playnext=1

Hehehehahahaho!!

2009-05-04

Cykeltur

Jag och barnen cyklade till kyrkan idag. Det är ju hur smidigt som helst! I med ungarna i kärran och så kör man. Det tar typ en kvart till kyrkan och då har man cyklat förbi Johans jobb och Elviras dagis, så vi bor riktigt bra till :)
På vägen ropade Elvira på mig och sa:
"Mamma! Dom där jöda blommorna är marsipaner. Det har pappa sagt."
I vägkanten stod röda tulpaner. Elvira och pappa kanske får ta med sig någon blomkunnig nästa gång de ska ut på blomsterskådning ;)

2009-05-03

Valborg och 1:a maj

Vilken fantastisk långhelg det blev! Valborg och första maj tillbringade vi med min syster och hennes familj. Det blev grill med mormor och morfar också för den delen, firande av 6-årig kusin, brasa, lång frukost, utflykt till stadsparken och tacos i vårgräset, en massa lek för barnen... och naturligtvis en springrunda för mig och syster yster. Det blev bara tid för ett dygn, annars så skulle vi lugnt kunna umgås hela långa långhelgen, men men så är det. Alla har vi mycket på våra håll...

Springrundan, blev inte så lång, men naggande god ;) Vi hade 45 minuter på oss att klä om, springa och duscha innan jag skulle sitta färdig i bilen för hemresa, men det grejade vi. Syster bor kanske femhundra meter från en jättefin motionsanläggning, med snyggt iordninggjorda spår i skogen. Vi promenerade till skogen, sprang 3 km-rundan och så hem igen. Måste säga att jag blev mäkta imponerad av syrran, som alltid har varit den osportiga av oss. Inga problem den här gången inte. Det måsta vi göra fler gånger sis!!

Sen blev det helg på riktigt och det underbara vädret bara fortsatte. Helgen har gått åt mycket till att slappa och bara ha det skönt. Men vi gjorde en liten seriös trädgårdssatsning och oljade altanen och bjöd hem vår trädgårdsmästarkompis för att planera hur vi kan göra med vår trädgård för att få den snygg och PRAKTISK (läs grusfri).
En och annan cykeltur har också hunnits med nu när vi skaffat oss en cykelkärra :)

Å så underbart med vår!









































































OBS! I vår familj använder vi alltid cykelhjälm förutom just då kameran kom fram ;)