2010-04-26

En runda med Tjalvelöparna

En dag jag sett fram emot länge! :)
På måndagar har Tjalve startat upp gemensam träning inför vårruset den 3 juni. Jag ville förstås ta chansen och träna ihop med andra, utan att behöva vara med i en klubb. De två senaste måndagarna har jag inte kunnat, men nu så!
Det började med gemensam uppvärmning tillsamman med en väldigt blandad kompott kvinnor. "Om jag gör så här kommer jag inte orka att gå runt!" var bara en kommentar som hördes. Sen skulle det springas runt fem-och-en-halv:an i egen takt. Jag trodde att det skulle vara uppdelad träning i tre tempon och lite mer organiserat. Men så var det inte. Jag började springa och landade i samma tempo som en av Tjalvetjejerna. Hon guidade mig sen genom hela banans uppförs- och nedförsbackar och sträckning. Hon peppade mig i uppförsbackarna och lärde mig att "rulla" i nedförsbackar. Jag märkte tyvärr att jag sprungit alldeles för lite i backe, men jag var nöjd och glad efteråt trots att vi kom i mål på 31:30.
Jag ringde Johan för att bli hämtad, men han var på station med barnen för att hämta farbror Oskar vars tåg var försenat två timmar. Så jag sprang ner dit [5 km] för att möta upp dom och ta en bit mat på Max ;)

Vilken helg!!

Lite sent inlägg om helgen, men den har verkligen varit underbar, så det måste skrivas lite. Vi skulle egentligen åkt till Oskarshamn, men rädslan för att bli smittade av magsjuka hindrade oss. Umgänge med familjen, härliga vänner och en liten tripp till Stockholm för mig.

Favoritaktiviteten just nu!









Syskonkärlek vid frukostbordet :)









Pick nick som slutade med att mammorna sprang och hämtade bilarna. Jag säger då bara; aprilväder!!








Ett träd på väg hem...









Ett träd planterat, äntligen! Vi har ju bara bott här i 2,5 år :p









Utemöblerna får lite ny färg.









Och korvgrillning på kvällen.









Så kom söndagen och jag och ett gäng vänner åkte till Stockholm för att se "The last bounce" i Globen. Vilken show!! Värt varenda krona :D

Nu är det ju snart helg igen! Tror den blir minst lika underbar med valborgsfirande med Sebbes fruga och hennes gäng, 30-årsfest och massa mer härligt!

12,5 km

Efter drygt två veckor av vila blev det i lördags 12, 5 km. Tänkte bara skriva det.

2010-04-19

En kamera!

Helt utan anledning, fick jag en present av Johan idag. En kamera! Som jag har längtat!! Kärlek!












Det blev inget spring däremot, men jag är glad ändå! Äntligen kan jag börja fota vardagen igen :D

2010-04-18

Jag vill springa!!!!

Jag längtar ihjäl mig efter att få ut och springa! Förra helgen låg jag däckad av feber, sen smög sig en elak förkylning på. När förkylningen släppte taget, fastnade Johan i Bryssel. Nu har jag svid i halsen igen...
Vad gnälligt det blev. Jag vet att det att det är små bekymmer egentligen, bara det att jag är så springsugen.

Inför vårruset har tjalve-löparna dragit igång träning för alla löpsugna tjejer, på måndagar kl 18. Är halsen bra tills dess tror ni? Det skulle vara så roligt att träffa några likasinnade och springa lite ihop :)

2010-04-10

Underbar vårkollektion

Jag och Elvira gick förbi KappAhls skyltfönster här om dagen och blev stående. Underbara klänningar för stora och små. De var så fina att till och med jag blev sugen på att köpa klänning ;) Elvira som älskar riktigt flickiga klänningar blev stormförtjust. Hon önskar sig allihopa! :D











































Jag var på brandutbildning med jobbet igår. Vid den praktiska övningen var vi klädda i heloverall och gummistövlar med stålhätta. Det trivs jag i. Att få känna sig lite bonnig är underbart. Men tänk om jag ändå hade fått kanske bara hälften av Elviras flickighet... Jag ska nog ta och skärpa mig lite :)
En till mamma också:















Elvira skulle bli överlycklig om jag kom i en sån här :D


Bilder från kappahl.com

.

2010-04-08

Förkyld

Riktigt surt är vad det är! Hoppas det går över snart!!

2010-04-07

Ledig dag på IKEA

Min älskade lediga onsdag fick sig en oönskad vändning. Jag visste visserligen om det, men kom inte på det förrän vi hade lagt oss igår kväll, 00:01. Målaren skulle komma 2010-04-07. Idag alltså. Det brukar inte bli några längre sovmornar här, men en ledig morgon kan ändå tillbringas halvslumrandes i soffan, medan Arvid tittar på Bolibompa och leker med sina bilar och traktorer. I morse hade vi istället ställt klockan 06:30, för att hinna dra alla möbler till mitten av rummen innan målaren skulle komma kl 07. Ingen större grej, men ändå. Våra besiktningsåtgärder skulle vara åtgärdade 2009-12-19, så visst är man glad att någon äntligen kommer och vill göra fint i vårt hus. Att ha hantverkare hemma tillsammans är ingen höjdare så vi flydde fältet. Först gick vi till tandläkaren på information, eftersom Arvid just fyllt två. Och sen: IKEA. Eller egentligen inte bara IKEA, men det är ju huvudattraktionen :) McDonald's, djuraffär, barnvagnsaffär, IKEA, Lindex, KappAhl och glasskiosk är den mer korrekta destinationen för dagens äventyr. Vi hade det verkligen jättebra. Jag tror barnen gillade det också! Nu när vi får ordning på alla sprickor i tak och väggar är det väl också dags att få upp något på väggarna. Tygshopping blev det med andra ord. Får se när jag fåt ill att montera det på ramar och upp dom på väggarna. Lite smakprov...





















Bilder från ahlens.se & ikea.se

2010-04-06

8 km

Jag var så grymt taggad att satsa på träningen inför Göteborgsvarvet, efter intervallerna i söndags. Allt kändes så bra. Idag kom bakslaget. 8 km och allt kändes bara trögt, benen var stela och matta och det kändes som att det gick i slow motion. Jag sprang en väldigt vacker runda som jag inte sprungit på hela vintern eftersom den är så dåligt preparerad vintertid. Det var positivt i alla fall. Det är vår i luften! När jag väl kom hem tog bakslaget slut. Jag trodde inte ens att det gick i 6-minuterstempo, men det visade sig att kilometertiden blev 5 min 40 sek. Mmmm... me like! :) Ska försöka få till ett långpass på åtminstone 1,5 mil, på torsdag eller fredag.

2010-04-04

Intervaller

I helgen har vi varit i vårt "neck of the woods" - hemma hos mamma och pappa och svärmor och svärfar, med andra ord :) En joggingtur tillsammans, är då högt på önskelistan. Att få springa med Johan är så inspirerande och motiverande. Jag skulle aldrig klara hålla tempo själv, när jag springer intervaller.

2 km uppjogg, 500 m (2,5 min) x5 & 2 km nedvarvning stod på schemat.

Vi sprang i "min" skog, där jag sprungit otaliga gånger under min uppväxt. Jag blir så nostalgisk! Det finns en spikrak grusväg som mäter precis 500 meter. Perfekt för intervaller. De gick på 2 min 7 sek, 2 min 19 sek, 2 min 17 sek, 2 min 24 sek och 2 min 14 sek. Lite svårt att pricka tempot med andra ord, men helt godkänt :) Det kändes bra!

Nu behöver jag komma upp i lite längre sträckor i min långdistansträning också och hålla fast vid intervallträning en gång i veckan.

2010-04-01

Arvid, Malin & Oskar

Elvira pysslade igår kväll. Efter en stund ropade hon på oss och då hade hon skrivit namn på de figurer hon målat. Elvira, Anna, Moa och Mormor kan hon skriva sedan tidigare. Men dom här namnen har jag inte sett henne skriva innan.
Tidigare på dagen när vi hämtade Johan på Arlanda hade hon träffat farbror Oskar. Hon var så nöjd över det och sa att hon antingen skulle bli som Oskar (jobba på flygplats) eller delfinskötare när hon blir stor ;) Inspirerad av mötet namngav hon sina kreationer och skrev helt själv. När vi frågade hur hon hade gjort sa hon: "Jag bara ljudade." Självklart!













Vårlöpning

Jag bestämde mig sent omsider för att det visst skulle bli en löptur ikväll. Det passade egentligen inte in med barn, födelsadagspresentköp, kvällsmat och annat, men klockan 20:40 såg jag min chans :)
8 plusgrader, lätt duggregn och pigga ben - underbart!! Jag sprang min vanliga 5-kilometare. Den springer jag alltid när jag springer oplanerat. Det gick så lätt i början så jag sprang på lite. Det som är ett välkänt faktum vid det här laget är att jag har VÄLDIGT svårt för att pressa mig själv. Men eftersom det kändes bra, sprang jag på. Jag bestämde mig för att hålla tempot i två kilometer och det lyckades. 5 min 16 sek blev kilometertiden. Nästkommande två kilometer tog jag det lugnt och sprang i mitt behagliga tempo, som mycket riktigt visade sig vara 6-minuterstempo. Sista kilometern ökade jag igen och landade på 4 min 50sek. Sista 200 metrarna är det uppförsbacke och jag lyckades trycka på ända in till slutet. Grymt nöjd är jag!

Nu är det dags att sova och imorgon är det en STOR dag. Arvid fyller 2 år. Ingen idé att ens inbilla sig att man skulle kunna uppvakta honom på sängen. Han vaknar först. Det är en regel utan undantag. Arvid får helt enkelt vakna, så går vi alla upp och sjunger för honom i soffan istället ;)