2011-02-27

5 dagar

Det känns som att vi har packat hela huset, men i verkligheten kanske det är hälften som är klart.
Är inne i en lite vemodig period just nu. Var på ICA Maxi igår och bara det att det inte kommer vara MIN affär längre är sorgligt. Det ska bli fantastiskt roligt att flytta TILL allt det ny(-gaml)a men att flytta FRÅN allt här är jobbigt.

Igår kom elvira hem strax före elva, efter att ha sovit över hos sin kompis. Ja, hon fixade hela natten! Kompisen hade hon med sig hem och tillsammans med två grannflickor, hade vi Hej då-party mellan 11-13. Hellyckat om du frågar mig. Kompisen skjutsade vi sedan hem, efter att flickorna umgåtts i 24 timmar. De leker fantastiskt bra tillsammans. Jag hörde dem faktiskt inte kivas en enda gång, de sex timmarna de var här tillsammans.

Jag ser INTE fram emot nästa vecka när man måste börja säga hejdå till folk :S

2011-02-25

7 dagar

Ja, här packas det för fullt och det känns som att vi har LITE kontroll över läget i alla fall :)
Ta vara på tiden var det ja. Elvira sover över hos sin bästa kompis för första gången inatt, eller kanske ska man säga ikväll, för natten har inte kommit än och det känns liiiite tveksamt att hon kommer stanna... Men hon var väldigt förväntansfull inför det hela :D
Johan är iväg och köper fler flyttkartonger och sen ska det packas hela natten lång!

2011-02-24

8 dagar

Det börjar närma sig flytt. Igår blev det klart att det stora flyttlasset går den 4 mars och dit är det ju bara ÅTTA dagar! Hur gick det här till?? Vi bestämde oss någonstans i december för att vi skulle flytta och nu är vi där snart...väldigt snart. Huset är ett enda kaos och att detta hem ska paketeras i små kartonger inom loppet av en vecka är minst sagt en utmaning. Vi har börjat, men det är mycket kvar. Sen är det så mycket man vill hinna med innan flytten går. Avsluta jobbet snyggt, äta middag med vännerna, krama alla nära och kära, en sista gång till favoritcaféet, låta barnen leka så mycket det bara går med sina kompisar, tacka världens bästa dagisfröknar (förskolepedagoger, jag vet!)... Idag har jag i alla fall haft en mysig eftermiddag med en mycket god vän. Och barnen har fått leka massor. Jag borde ha packat flyttlådor istället, men käre nån vi har ju hela helgen på oss.

2011-02-13

Facit

Blött = mjölk
Blatt = saft
Blabling = tävling
Nonnej = kalsonger
Ofon = telefon
Gikemichin = Blixten McQueen

2011-02-06

Hur gammal är du??

Helgen har inneburit en massa jobb och cykel fram och tillbaka till jobbet lördag och söndag. Knät känns jättebra! Så skönt!

I morse utspelade sig följande konversation på jobbet.

Ny kollega: Jaha, hur länge har du varit färdig sjuksköterska då?

Jag: I snart sju år.

Ny kollega: Jaha... *kollar storögt på mig*

Jag: Ja, jag är äldre än jag ser ut.

Ny kollega: Jag trodde du var 22, men det går ju inte.


Mamma har alltid sagt "När du blir äldre kommer du vara glad över att se ung ut." Undra om jag är äldre nu då, för det känns helt ok och faktiskt lite kul (även fast det blir lite tjatigt ibland) att folk tror att jag är tjugo-någonting hela tiden :D

2011-02-04

Blött & Blatt

Barnens språkutveckling är ju något mycket underhållande. När Elvira, som var ganska tidig med att prata, var liten så undrade jag om man som föräldrer tyckte att det var jobbigt om ens barn inte lärde sig prata när alla andra i samma ålder gjorde det. Nu vet jag svaret. Arvid är inte direkt den tidigaste killen, MEN va stolt man blir. Han är världens duktigaste lille kille! Det har absolut inte varit jobbigt att han inte har haft ett förståbart språk sedan han var 2. Han har istället varit väldigt charmig i det han har sagt, och helt ologisk.

Vem kan gissa vad blött är? Eller blatt för den delen?
Blabling?
Nonnej?
Ofon?
Gikemichin?

Någon?

Äntligen

..är alla visningar och budgivningen över! Det började lite knaggligt när vinnande budgivare drog sig ur i förra veckan. Jag var på jobbet när jag fick reda på det, och kom in i någons rum och till en väggbonad som sa:

"Slut dig in i Guds förvar.
Hur det växlar, Han står kvar.
"

Det kändes väldigt tryggt och skönt just då, i rätt tid.

I måndags skrev vi i alla fall kontrakt med köparna och det kändes så bra. Jag tror att det var de rätta köparna!

Nu tror jag allt har fallit på plats:
-Hus köpt i Lidköping - tillträde 1/3
-Hus sålt i Norrköping - frånträde 1/4
-Johan tar med sig sitt jobb till Lidköping
-Jag har fått ett sex månaders vikariat - bra början!
-Barnen har fått plats på det dagis som vi önskade.
Nu ska vi bara bestämma när vi ska flytta också :)

Så underbart!!