2010-05-26

Pluggad

Tänkte att jag skulle börja springa med musik ibland... har inte riktigt gillat det innan, men på långpassen skulle man ju behöva bli lite distraherad emellanåt. Hittade den här på spotify... kanske kan vara nåt :)

2010-05-25

Kändisspotting

Måste ju skriva att det regnade tätt med kändisar i Götet...

> Åt frukost på hotellet samtidigt med Anders Szalkai
> Claes Runheim stod i sin kära monter
> Mustafa Muhammed gjorde reklam för sina träningsresor
och bäst av allt jag
> Mötte Martina Haag innan starten

Hihi. Så lättroad är jag.

En fantastisk helg!

Helgen som gick var det då dags! Dags för det efterlängtade Göteborgsvarvet :) Det var varmt, trångt, jobbigt och jättekul! Under själva loppet tänkte jag, som jag trodde, ALDRIG mer! Men ack vad man glömmer fort! Klart jag ska springa igen :) Eftersom det var så varmt och kroppen absolut inte är van vid ansträngning i värme efter denna vinter och vår, så var det bara att ta det lugnt. Efter drygt hälften hade jag svårt för att hålla mig springande och har man väl tagit en gångpaus, är det lätt att ta en till och en till och en till... och det gjorde jag. Men jag tog mig ändå i mål på 2:23:59 och är riktigt nöjd över det. Har känt mig riktigt pigg i kroppen efteråt, bara haft lite ont i benen och det är väl inte så konstigt :)

Laddar i skuggan med svärfar. Totalt fokus!
[Det var på håret du svärfar... knappt åtta minuter är väl ganska långt hår, men ändå ;)]











Upploppet. Johan tog fyra bilder på sin fru, men jag måste ha sprungit väldans snabbt, för jag har inte fastnat på en enda :P











Båda överlevde. Johan försämrade sitt resultat från förra året med 18 minuter och var riktigt missnöjd. Jag var nöjd!












Och en liten bildkavalkad över resten av helgen. Bad i hotellbadkar, smaskande på is från Scandicismaskin, Liseberg, Bus med papsen på hotellet... Att bo på hotell är det bästa våra barn vet :)














2010-05-17

En till runda med Tjalvelöparna

Då var det måndag och dags för fem-och-en-halvan med Tjalvelöparna igen. Så roligt alltså, att komma iväg och springa med glada tjejer och bli lite pressad och inspirerad. 31:30 stannade klockan på förra gången jag var med (tre veckor sen).

Idag hade jag bestämt mig för att det skulle gå lite snabbare. Vi delades in i tre grupper; gå, gå/jogga, springa på 30 minuter och springa lite snabbare. Jag hängde på första gruppen (eller grupp och grupp, en ledare och två löpare), men efter 2 km kände jag att jag var tvungen att släppa dem. Terrängen är verkligen kuperad och jag tappar mycket i uppförsbackarna, även fast jag känner att jag bemästrar backarna bättre nu, än för tre veckor sen. Bakom mig sprang nästa ledare (som skulle springa på 30 minuter) ensam. Så jag hängde på henne istället. Ett bra tempo och hon peppade mig igenom den värsta backen. Klockan stannade denna gång på 29:55, vilket känns jättekul.

Efter rundan pratade vi lite om denna skogsrunda kontra femkilometersbanan på vårruset. De vana Tjalvelöparna var ganska övertygade om att man skulle landa på 23-34 minuter på den flacka vårrusetbanan, om man klarade den här rundan på 28-29 minuter. Sprang ju på 23:59 förra året och det vore ju kul att slipa lite på den tiden.
Ja, vi får väl se hur det blir. Kanske är dags att anmäla sig till att börja med :)
.

En underbar dag

En precis lagom jobbdag från 8 till 14 och tid över till annat skoj. Med sol så långt ögat kunde nå så kändes det helt omöjligt att stänga in sig i huset när vi kom hem från dagis. Det blev mellispicknick på gräsmattan och lek och pyssel ute hela eftermiddagen. Elvira åker mest omkring på sin sparkcykel och leker med sina grannkompisar. Hon vill absolut inte vara med på kort...så Lilleman blir klart överrepresenterad i fotomapparna :)















Min prins! Arvid fick träffa pappas hårtrimmer idag. Nästan allt hår hann falla innan han hade ledsnat ;) Inga efter-bilder än alltså...






Dagen avslutades med en löptur med tjalve-tjejerna. Tänk vad mycket man kan hinna på en dag :D

2010-05-16

En vecka kvar!

Bara en vecka kvar till Göteborgsvarvet och jag har inte sprungit en enda gång den här veckan. Huuu!

2010-05-12

Spenatsoppa!!

Idag gjorde jag och Elvira favoritmiddag - favorit i alla fall om man frågar mina barn. Spenatsoppa med ägghalvor. Både Arvid och Elvira åt som om de inte sett mat på hela dagen (ja, det kanske inte har varit någon mat på dagis, när kokerskan har haft semester;)). På avslutningen av Elviras danslek i förra veckan, fick alla barn säga sin favoriträtt. De flesta barnen sa glass eller godis, eller möjligtvis tacos. Elvira sa soppa, och den bästa soppan är spenatsoppa :)

2010-05-10

16 km

Igår tog jag mig vatten över huvudet, men jag lyckades hålla mig flytande och klarade alla 16 kilometrarna. Jag sprang med Johan och Benny. Dom brukar få till några träningspass inför Göteborgsvarvet och så även i år. Och så jag då. Jag var ju förstås sugen på att ha lite träningskamrater jag med ;) Och eftersom kära Marie tog hand om barnen kunde jag bara inte motstå. Min tanke var att jag skulle springa med dem halva vägen ungefär och sen släppa dem i deras tempo, så att jag kunde ta det lite lugnare. Fram till Vånga kyrka ungefär, resten av vägen skulle jag hitta själv. Och vilken väg dom valde! Upp-ner hela tiden, eller snarare upp-upp-ner, upp-upp-ner. Gräsliga backar. Efter drygt halva vägen kom vi till kyrkan och Johan vägrade släppa mig (antar att han visste att jag helt skulle tappa farten om han gjorde det). Så det var bara att pinna på. Efter 14 km var jag redo att börja gå. Men icke! Det höll faktiskt hela vägen och vi var framme hemma hos Benny och Marie efter 1:32 :D Väl där hade Marie och barnen bakat muffins och gjort varma mackor. Mmmmm!

2010-05-06

Bloood! Blohood! Bloood!

Det är inte lätt när man springer för snabbt!

Nya skor

När jag var i Stockholm för två veckor sen köpte jag nya skor. Likadana som jag har nu, och i samma storlek. Men nu lurar jag på om de ändå är för små. Jag har inte sprungit i dem än, så det kanske blir till att lämna tillbaka dem. Jag ska passa på att gå med dem lite innomhus idag eftersom jag är hemma och VABar med Arvid.


5 km

Jag missade träningen med Tjalve i måndags och tänkte att jag då på egen hand skulle pressa mig runt 5 km. Johan kom hem 20:30 igår och det fanns inte utrymme för att åka till skogen för att springa (det skulle jag iofs inte våga göra i skymningen heller). Det blev den 5-km som jag själv har mätt upp och som börjar precis utanför dörren. De första 3 km gick i 5-minuterstempo, efter dom var jag redo att ge upp! Usch va segt! Men jag sprang vidare, om än lite långsammare. Den stigning som är de första 2 kilometrarna blir man belönad för, med en härlig nedförsbacke den sista kilometern. Totalt sett är jag helnöjd! Klockan stannade på 26:11 och det är ju riktigt bra för att vara jag, en vanlig onsdagskväll.

2010-05-02

Jag hittade en backe

När jag sprang min långrunda förra lördagen sprang jag förbi en av pulkabackarna som vi roade oss i, i vintras och kom på att det blir ju en ypperlig plats för backträning. Jag vet egentligen inte så mycket om hur en bra backe ska vara, men den såg bra ut i alla fall ;) Den ligger 2 km hemifrån, så jag joggade dit, stretchade lite och sprang sedan 6 x 40 sek och 5 x 15 sek. Höll riktigt jämna intervaller. De långa försökte jag hålla på så att jag inte fick någon mjölksyrakänning och de korta kutade jag bara på allt jag kunde. Vilan mellan blev gåvila nedför backen. Tog sen samma väg hemåt igen och lät kroppen varva ner.

Sköna söndag!