2008-12-18

Pyssel och bus

Så kan man nog sammanfatta det som försigår innanför våra fyra väggar under dagarna, och då framförallt innanför de fyra väggarna i Elviras rum. Elvira pysslar och Arvid busar. Han är en hårsmån från att krypa nu, han har nog tagit något krypsteg, men än så länge så är det mest armarna som lyder. Men på Elviras rum tar han sig runt i alla fall. Ålar lite, rullar runt, sätter sig upp, hasar sig fram, snurrar, överallt är han om man låter honom ha fritt spelrum. Elvira tycker det är jätteroligt, men när han ger sig på hennes grejer och henne själv så blir hon så smått förtvivlad. "Mamma, Arvid slog mig!" Och värre lär det väl bli, det är ju ingen liten kille vi har så han kan nog busa mer med sin storasyster snart :)
Elvira älskar att pyssla och just nu är det bara jirlanger som gäller (som väldens bästa tvillingkompisar har lärt henne). Jirlanger till höger och vänster är det! Elvira kommer och frågar "Kan jag göra triangel?" Och visst får hon det, hela tiden om hon så önskar...
Igår hade jag barnen med på pysselkväll hemma hos Elviras Danielle (om hon får säga det själv). Och nog pysslade vi, Elvira hällde ut en hel burk med pärlor på golvet och arvid käkade pepparkaka och gnällde ;) Elvira satt länge och beundrade pysselexperten Katarina. Danielle gjorde supermysig varm choklad som vi njöt av medan vi klippte, klistrade och knåpade. Det var sååå mysigt!!




5 comments:

Makena said...

Hur gör man sådana girlanger? Har på känn att det skulle passa min Joy!:)

Och du, vänta tills han börjar gå, då får du se på bus! Iaf om han är det minsta lik vår Liva...hon fördärvar hemmet för oss...vojne vojne...

Kram!

Anonymous said...

Stackars Elvira! Snart börjar Arvid både krypa och gå. Hur ska hon då kunna hålla koll? Det blir ännu mer busigt i stugan!!

Anonymous said...

Elvira måste nog få teip i julklapp?!!

BETSY said...

Makena: Man gör en ring av en pappersremsa och tejpar ihop. Sen trär man in nästa pappersremsa i ringen och sätter ihop den till en ring också, snart har man en lååång girlang. Arvid är mycket mer "på" än vad Elvira var, så vi får väl se var det slutar :)

Mormor: Vi övar på att stänga dörren till rummet, då kanske man får ha sina saker ifred...

Tomten Litreb ;): Tas tacksamt emot! Av såväl mor som dotter :)

Makena said...

Då var morgondagen räddad då! ;-) Tack!