2011-08-28

Adventstid kom till vårt ensamma hus...

Fick en känsla idag, av att det kommer bli såååå mysigt med advent. Ser faktiskt fram emot att pynta vårt mysiga hus. Det lär bli mycket enklare att få till riktigt julmys i det här huset än i det gamla (nytt ekande funkis). Nästan så att jag längtar lite...om man nu törs skriva så :D


En sexåring i familjen!

I torsdags fyllde Elvira sex år - nu är hon stor! I vårt tycke, men framför allt i sitt eget :) På självaste dagen väckte jag och Arvid henne med paket på sängen (självklart var katterna också med) och efter skolan åkte vi till hennes frisör och hon fick sina efterlängtade hål i öronen. På kvällen firade vi när pappa kom hem, med önskemat - plocksallad. I helgen skulle vi fortsatt firandet med både släktkalas och barnkalas, men när Arvid fick massa misstänkta prickar på magen i mitten på veckan bestämde vi os för att ställa in barnkalaset. På lördagen blev det i alla fall firande med nära och kära. Och än en gång önskemat - tomatsoppa. Så mysigt att kunna ha riktigt kalas med många så nära runtomkring - helt klart en av fördelarna med att ha flyttat "hem" igen.

























2011-08-26

Ny träning

I måndags började Elvira skolan, i förskoleklassen. Vilken grej! I våras och under sommaren har vi levt världens mest oregelbundna liv, eftersom bara en i familjen jobbar raka veckor och den delen av familjen som inte jobbar raka veckor har lätt för att sova ut på morgonen om så är möjligt... Men nu. Just nu ser jag bara fördelar med att ha ett skolbarn i familjen då detta gör att HELA familjen tvingas leva ett mer regelbundet liv. Skolan börjar kl 8:15 och då ska man upp även om man har en kvällstur den dagen. (Är Johan hemma går det ju diskutera, men ändå och jobbar jag nätter är det inte jag som lämnar.) I sommar har barnen lagts sig med oss på kvällen/natten och kunnat sova till 9-10 utan problem (Elviras rekord är 11:30). I morse var Elvira uppe när Johan steg upp 06:30 och tio minuter innan min väckare skulle ringa kom hon och undrade om det inte var dags att gå upp snart. När Elvira sen är i skolan har jag och Arvid specialtid. Idag testade vi att ägna den åt träning. Ganska tidigt i graviditeten (v 18+0 idag) märkte jag att det inte skulle funka att fortsätta med löpningen särskilt länge, eftersom jag blev tung i buken så snabbt. Och någon annan träning har det inte heller blivit eftersom jag mått lite si och så och varit lat också :) Men idag satte jag Arvid i cykelsadeln och cyklade en tur på 45 minuter. Ganska tråkigt, men mysigt att ha Arvid där bak att prata med och skönt att svettas ordentligt :) Så det får jag fortsätta med!





Tillökning

I Januari väntar vi på att Elviras och Arvids lillebror/lillasyster ska komma!

2011-08-12

Sommar

Sommaren har varit underbar, eller är underbar. För även fast det är lite svalare i luften, så kan det inte vara så att den är slut än. Jag hoppas på sommar ända in i september...
I Juni följde jag med Johan på tjänsteresa till USA; Washington och New York. Underbara dagar, men jobbigt att vara borta från barnen i sex nätter. Arvid ville inte titta på mig, och än mindre ta på mig, när jag kom hem igen. Annars har vi varit hemma mycket, eftersom jag har varit sommarvikarie i år :S Det har blivit en tur till Norrköping, en tur till Värmland och en tur till Göteborg på Bilar 2-premiären. Sommarland har vi också hunnit med. Vilket kanonställe! Vi har passat på att ha gäster här när vi inte kunnat resa bort så mycket. Husvagnar/husbilar har varit parkerade på uppfarten i fyra omgångar - mysigt!

































Sandlådeprojekt

Bloggen går på sparlåga just nu, men nu är jag ändå lite sugen på att komma igång. Sandlådeprojektet avslutades i början på sommaren. Eller avslutades. Ett lass med sand har vi fyllt med, men det återstår ett lass till. Det blir väl en annan dag... Vi är i alla fall nöjda med hur sandlåden blev :)