2011-01-02

Vårt nya hus

I oktober frågade jag Johan om vi inte skulle flytta till Lidköping. Hans svar förändrade hela hösten, och hela livet för den delan, för han sa ja. Just då låg ett hus ute till försäljning på hemnet.se och vi bad Johans föräldrar åka och kolla på det. Besiktningsprotokollet såg inget vidare ut så vi avskrev det från möjligt-framtida-hus-listan. Men läget var fantasiskt. Mitt över gatan från underbara Skogshyddan. Efter det har vi kollat hemnet varje vecka, och jag har skickat in lite jobbansökningar. Och under den tiden tog vi inget beslut om att vi skulle flytta, utan vi lät det vara lite flytande.

Så i december dök ett jättefint hus upp, just i det område som vi skulle vilja bo. Det enda negativa är att det ligger nära en stor genomfartsgata, men å andra sidan ligger vänern och en stor långgrund badstrand bara 300 m bort när man väl har kommit över den gatan. Hur som helst så bestämde vi oss för att åka och kolla på huset. Det var visning tisdag och torsdag veckan innan julveckan. Redan innan vi skulle titta på det på torsdagen hade budgivningen startat (Det händer inte i Lidköping!) Det kändes med en gång när vi klev in i huset att det verkligen var ett hus vi skulle kunna bo i, trots att vi nu bor i ett hus byggt 2007 och detta var byggt 1935. Rätt känsla helt enkelt! Där och då bestämde vi oss för att flytta till Lidköping. Budgivningen höll på till nästkommande tisdag och onsdagen innan jul åkte vi till vår nya hemstad och skrev på kontraktet.

Huset ligger 1,5 km från torget (mitten av centrum), 2 km från mamma och pappa, 350 m från sjön, 350 m från skogen, 250 m från svärfars jobb och 2 mil från svärmor och svärfar. Gillar't!!

Det som också är lite roligt är att det är familjen vi köper av som har köpt huset vid skogshyddan :)









































8 comments:

Karin said...

MEEEEN.....!!!?? Roligt för er, men mycket tråkigt för oss. Vi kommer verkligen sakna era underbara små troll. När går flyttlasset då....gissar att ni finns kvar ett tag till i Norrpan?
// Kramar Karin

BETSY said...

Åååå! Jag vet det är hemskt! Det är jobbigt för oss att lämna alla vänner i Norrköping och kyrkan och sådär, MEN värst av allt är att behöva lämna världens bästa dagis med VÄRLDENS bästa fröknar! Usch! Jag gråter nästan när jag skriver det :/
Men samtidigt så tror vi förstås att vi tagit rätt beslut. Så den biten får också lov att ordna sig!
Flyttlasset går nån gång i mitten på mars- 1 april...

Makena said...

Wow! Fick en liten föraning om att ni skulle flytta på fb när Inga-Lise skrev nått åt det hållet. Oväntat men så kul!! Och så fint och charmigt hus!! I nått sånt skulle jag också vilja bo nån gång...GRATTIS!!

Karin said...

Vi hade fått lite hintar från Elvira så det kom inte helt oväntat, men vi hade ju hoppats (och behövt)ha er kvar...
Men självklart ska ni bo närmare er familj. Vi har ju både mormor, morfar, farmor och farfar här i stan och det är ju helt ovärdeligt när barnen är små. Tur att vi kan följa er här på bloggen iaf! :-)

BETSY said...

Ja, hon har fått vara med i processen nästan från början. Jag är förvånad att hon inte har pratat mer ändå...
Det kommer verkligen bli underbart att komma närmare familjen! och bloggen uppdaterar vi ju förstås med jämna mellanrum :)

Indianerna said...

Så kul!
Vi kommer efter i juni någon gång. Vi har inte hittat något boende än men "det är ju låångt kvar" som Isak sa till mig en dag : )

Lisa

Anonymous said...

Grattis till ert nya hus. Det verkar ju vara ett jättefint hus.
Då kanske vi ses lite oftare än va vi har gjort nu.

Hilda

Anonymous said...

Åh, vem skulle inte trivas i ett sådant myshus!!?? Och med den goda smaken av rätt mkt vitt?!
Jag blir inte avundsjuk - jag kommer och hälsar på istället!:)

Kram och välkomna åt rätt håll!:)
/Lotta