2009-08-30

Vilken härlig dag!

Även fast Tjejmilen inte gick riktigt som jag tänkt, så har jag haft en härlig dag med familjen :) Sprang då min första Tjejmil på 1:01:04. Inte ens i närheten av 55 min, som var mitt mål. Största orsaken om man nu ska gå in på det, var nog att jag helt enkelt inte hade orken idag, kändes grymt segt bara. Fick en bra start med fem minuter på första kilometern och det kändes faktiskt bra, inte för snabbt. Sen gick det bara långsammare och långsammare. Hade gräslig håll och magvärk mellan 2 och 6 km (är liksom fortfarande öm på sidan där hållen satt) och jag får aldrig håll när jag springer. Mot slutet ville jag så gärna gå. Så gärna!! Men jag lyckades hålla benen i rullning hela vägen in i mål. Det är jag grymt nöjd med nu. Men med den tiden så finns det ju förbättringspotential inför kommande mil i alla fall :)
Efter loppet träffade vi Makena som också var där och sprang, och så gick vi med hennes härliga familj och åt söndaglunch på Jensen's Böfhus. Vilket ställe! Vi var elva personer, fem vuxna och sex barn. Vi blev placerade vid ett långbord och då hade de redan lagt ut pyssel- och målarkit på barnens platser. Barnen fick egna menyer att välja ifrån och i källaren fanns ett stort och bra lekrum. Där kände man sig verkligen välkommen som barnfamilj! Rekommenderas!! (Att de dessutom hade söndagsbiff för 69:-, var ju grymt!!)

Nu är det nog dags för sängen. Imorgon börjar allvaret. Barnen ska lämnas på dagis kl 07:30 och båda föräldrarna ska åka och jobba.

2009-08-27

Sensommarkväll

Vilken härlig kväll det blev ikväll. Först besök av kusin, med mat och fika på altanen. Sen när mörkret hade fallit, på med löparskorna och ut på en skön kvällsrunda. 5 km i skönt tempo blev det. Jag hade ätit lite för mycket, lite för nära inpå, annars kändes kroppen pigg och riktigt bra faktiskt. Så nu känner jag mig inte lika uppgiven inför söndag :)

2009-08-25

Ett födelsedagsbarn

Överlycklig över sin nya säng! Och allt det andra också förstås :)

Förebilder

Inte role models, utan bilder tagna före vi började stöka och ordna i Elviras rum igår kväll, när hon hade somnat. Efterbilderna är från i morse...innan hon vaknade, min kära lilla fyraåring.













2009-08-24

Formbesked

Då har formbeskedet inför tjejmilen kommit. Tyvärr var det inget besked om god form, utan snarare besked om avsaknad av form. Tog bilen upp till Vrinneviskogen igår för att springa milen. Milen sprang jag och jag kom runt, men det var inget roligt alls. 1:03 stannade klockan på. Gah!! Det blir ju spännande inför söndagens utmaning :)

2009-08-22

Elvira 4 år!

På tisdag blir Elvira 4 år. Åren går och min lilla flicka blir stor. Idag var det en stor händelse; första riktiga barnkalaset. Elvira leker dagligen med tre tjejer i kvarteret och det var förstås viktigt för henne att få bjuda dom på kalas. I tisdags skrev vi inbjudningskort tillsammans och gick ett varv runt kvarteret för att bjuda in.
Idag var då den stora dagen med barnkalas mellan 14-16. En av tjejerna kom, som vanligt, redan på förmiddagen och lekte, lite uppehåll för lunch, och sen gick hon bara hem och hämtade sitt paket när kalaset började. Sen kom de andra också, så vi hade fyra prinsessor på kalas. Kalaset bjöd på studsbollstillverkning, göra sin egen tårta och fiskedamm och så en massa lek förstås :)


























































Studsbollstillverkningen var uppskattad. Vi köpte ett kit med former och pulver som var väldigt smidigt att använda. Studsbollarna blev dessutom bättre än vad jag hade trott. Studsade lika bra som en "riktig" studsboll. Sen hade vi förstås lite lekar med de egna bollarna.
Tårtorna gjorde vi av sockerkaksbotten som vi stansade ur hjärtan ifrån. Vi hade vaniljkräm, hallonmousse, grädde, mosade hallon och hallonsylt att bre på fter tycke och smak. Topping av olika strössel. Det blev grymt bra! Lite aktivitet och fika i ett :) Dessutom så åt de som hästar, utom Elvira då som inte gillar tårta :/ På fiskedamman fick Arvid vara med på ett litet hörn, bredvid tjejerna som satt sig på barnutemöbeln. Efter ett tag upptäckte de att Johan placerat sig i horisontalläge på altanen. Han fick inte vara ifred länge...

2009-08-17

Tiden går

Idag har den här lille, lille bebisen börjat på dagis. Fattar inte att han redan är nästan ett och ett halvt år, hur gick det till?
Första dagen på inskolningen gick i alla fall hur bra som helst. Han har ju varit där tre gånger i veckan i ett år och lämnat och hämtat Elvira, så han kan ju stället :) Måste erkänna att det suger lite i mammahjärtat att jag ska lämna honom där om två veckor för att åka och jobba. Tur att jag har gjort ett så grymt bra schema! :)

2009-08-16

En tripp med Swebus

I torsdags åkte Johan och barnen iväg till Örebro för att lämna husvagnen, och åkte sedan vidare till Kållandsö. Tanken var att jag skulle ansluta med tåg till Lidköping efter jobbet som slutade kl 17 på fredagen. När jag skulle boka biljett, var dom dock slut - hela fredagen. Efter lite pyssel och telefonsamtal hade jag fått byta pass med min kollega och kunde sluta kl 13 och åka med en Swebus kl 13:30. Sånt blir jag så glad av. När saker som inte ser ut att gå att lösa, ändå löser sig. Tur att man har schysta jobbarkompisar.
Johan hämtade upp mig på busstationen och senare när han skulle ut till bilen och hämta in sin väska, bad jag honom att ta min med.
"Men du hade väl ingen väska med dig" sa han.
"Jo, jag hade din HP-ryggsäck" sa jag.
I samma andetag kom jag på, att jag inte hade tagit med den från bagageutrymmet på bussen. Så min väska har tillbringat helgen på en bussterminal i Göteborg och jag har tillbringat helgen i Lidköping. En jättetrevlig helg!! trots mitt lilla missöde.
Imorgon ska jag ringa bagageservice så fort dom öppnar. Hoppas man kan få sin lilla väska fort! Det värsta är att jag har mina löparkläder och löparskor i, och tjejmilen är om två veckor.

2009-08-06

Humor

Chippen kraschar intervju

Helgrapport

Kom på att jag skrev i förra inlägget att jag skulle återkomma med en utförligare helgrapport.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva bara... Men jag kan ju lägga in ett kort ifrån helgen i alla fal :) Elvira och Arvid har så grymt roligt med sina kusiner. Det är fullt hålligång när dom är här (eller vi är där) och dom leker alla möjliga sorters lekar.

2009-08-02

20 kilometer

Just nu stavas inte Betsy B-E-T-S-Y utan N-Ö-J-D. Jag är så grymt nöjd!! Inför den här helgen hade vi inte särskilt mycket planerat. Ta det lugnt, röja i förrådet, vara hemma och ta emot husvagnsleverans nån gång och så hade vi målet att spring långt, både jag och Johan. Han på lördan och jag på söndan. Jag sa i lördag förmiddags att jag var sugen på att springa riktigt långt, typ två mil. "Då måste jag springa tre för jag kan inte vara sämre" kontrade Johan. Så igår gav han sig iväg på sin tremilarunda, tre varv på avskyvärda milenrundan i Åby. Hade jag peppat honom att springa långt, var ju jag själv tvungen att hålla fast vid att jag också skulle springa långt. Jag var så osugen på att springa och jag kom inte iväg förrän 19:30, men iväg kom jag i alla fall. Jag la till två extra svängar på den rundan jag sprang för några veckor sen, när jag fick ihop 15,6 km. Nu har jag precis kommit hem och mätt upp rundan på eniro.se och den blev 20,2 km!!! HURRA!!!!! Att jag dessutom srang på 1:55 gör ju inte saken sämre :) Den kilometertiden känns helt ok :)

Helgen i övrigt har också varit riktigt bra! Återkommer med utförligare rapport...

2009-08-01

Badhuset

Elvira har länge gått och längtat efter att få åka till badhuset. Jag har sagt att om det är dåligt väder nån dag så kan vi ju åka dit. Det har vi fått höra varje gång det har regnat lite ute ;) Men igår var det äntligen dags. Jag älskar att bada och det gör uppenbarligen barnen också. Elvira simmar med sina armpuffar. Och Arvid är helt övertygad om att han kan simma också, och försöker ta sig loss från famnen hela tiden. Båda hoppar som tokar från kanten och är inte alls rädda för att komma under vattnet. Det är härligt!!