2009-08-22

Elvira 4 år!

På tisdag blir Elvira 4 år. Åren går och min lilla flicka blir stor. Idag var det en stor händelse; första riktiga barnkalaset. Elvira leker dagligen med tre tjejer i kvarteret och det var förstås viktigt för henne att få bjuda dom på kalas. I tisdags skrev vi inbjudningskort tillsammans och gick ett varv runt kvarteret för att bjuda in.
Idag var då den stora dagen med barnkalas mellan 14-16. En av tjejerna kom, som vanligt, redan på förmiddagen och lekte, lite uppehåll för lunch, och sen gick hon bara hem och hämtade sitt paket när kalaset började. Sen kom de andra också, så vi hade fyra prinsessor på kalas. Kalaset bjöd på studsbollstillverkning, göra sin egen tårta och fiskedamm och så en massa lek förstås :)


























































Studsbollstillverkningen var uppskattad. Vi köpte ett kit med former och pulver som var väldigt smidigt att använda. Studsbollarna blev dessutom bättre än vad jag hade trott. Studsade lika bra som en "riktig" studsboll. Sen hade vi förstås lite lekar med de egna bollarna.
Tårtorna gjorde vi av sockerkaksbotten som vi stansade ur hjärtan ifrån. Vi hade vaniljkräm, hallonmousse, grädde, mosade hallon och hallonsylt att bre på fter tycke och smak. Topping av olika strössel. Det blev grymt bra! Lite aktivitet och fika i ett :) Dessutom så åt de som hästar, utom Elvira då som inte gillar tårta :/ På fiskedamman fick Arvid vara med på ett litet hörn, bredvid tjejerna som satt sig på barnutemöbeln. Efter ett tag upptäckte de att Johan placerat sig i horisontalläge på altanen. Han fick inte vara ifred länge...

2 comments:

Anthon recenserar said...

Grattis ! (Johan är skönt lik sin far)

BETSY said...

Anthon: Ja dom är grymt lika! Både till utseende och sättet :)