2008-06-16

Underbar joggingrunda!

Har fått smak på att springa igen. Har väntat i nio månader och nu äntligen... Eftersom jag tycker det är så kul har jag, i brist på att kunna springa själv, peppat Johan. Och det har gjort mig ännu mer peppad (Han har tränat hela graviditeten och sprang Göteborgsvarvet i maj på 1.52.33). Tog min första joggingrunda när Arvid var sex veckor. Väldigt lugnt eftersom jag är helt otränad. Har läst lite träningstips här och där och återkommande är: Ta det extremt lugnt!! Blossom Tainton skriver i "Runner's World" att när man står i duschen efter ett pass ska man redan längta efter nästa, då har man tränat perfekt. Min första runda försökte jag anpassa efter ett träningsprogram på marathon.se, som är baserat på att ta det lugnt, extremt lugn. Det kändes jättebra att bara springa några minuter i taget. Andra gången jag sprang var jag ute i 20 minuter och det var såå skönt. Tredje gången var jag riktigt sugen på att springa så jag frågade Johan om en löprunda på 30 minuter. Det blev för långt, för jobbigt och för mycket. Fick dessutom massa ont i knäna efteråt. Igår så var det i alla fall dags igen och jag började om från början. Några minuters jogging åt gången och rask promenad däremellan. Så underbart! Känner mig pigg i kroppen, även fast knäna har sin egen historia. Väl i duschen så var jag verkligen sugen på nästa träningspass :)

Hoppas på att kunna hålla i det här. Fick nya löparskor i födelsedagspresent, så förutsättningar finns ju i alla fall. Här ska det joggas!


Bild från stadium.se

4 comments:

Ilfa said...

Bra, gumman! Du inspirerar mig! Trots min höga ålder ska jag nog börja igen - luuugnt. D.v.s. raska promenader och sen ... Har nästa "Vårruset" som mål. Det som sjukgymnasten förbjöd mig för fyra år sen. Sen tog det slut mellan oss.

Makena said...

Kul! Jag har också ganska nyss börjat jogga! Jag följer det där 12veckors nybörjarprogrammet på marathon.se. Jättebra! Skulle egentligen varit ute ikväll och joggat enligt schemat, men orkade faktiskt inte. Liva ammade hela förra natten + att vi packar och packar inför flytt...man blir lite matt ;-)Men annars har jag följt schemat nu under typ 2 veckor. Ska försöka komma ut på en morgonrunda imorgon istället! :D

BETSY said...

ilfa: kul att man kan inspirera!

makena: nej, va roligt! Kalasbra med ett program sådär, men samtidigt, när man är småbarnsmamma så är det ju så. Orkar man inte så orkar man inte. Följer det själv inte nitiskt, men gillar strukturen och behöver det som inspiration :)

Anonymous said...

Hallå Betsy! Vad kul med jogging igen, det är ju den sportiga Betsy jag känner mest! Jag har också börjat jogga igen efter ett uppehåll på 1,5 år... Nu i sommar ska jag ladda för Kraftloppet i Finspång i augusti, skolan ska ställa upp med ett stafettlag. Bra motivator tänker jag. Lycka till i spåret! Kram Emster