2008-06-11

Arvid, eller Arvel Parvel

...som han kallas här hemma. När han var alldeles nyfödd kunde jag inte säga något annat än "lille Parvel" om och till honom. Sen blev det Arvel Parvel och nu säger vi mest Arvel till honom. Detta har även min kära syster (sebbes fruga) anammat. Det blir väl som förra gången vi fick barn... Elvira kallade vi från början för Elli, och nu är det bara syrran och hennes familj som säger det, aldrig vi. Vi får se om Arvel som smeknamn lever vidare genom hennes familj :)






















Funderar annars på att kalla honom för mister bister istället ;)
...eller inte. Man ger ju sina barn namnen för att man tycker om just de namnen. Elvira heter Elvira, dels för betydelsen - den vita, den rena. Och dels för att det är ett namn i släkten. Johans mormors mor hette det. Arvid heter Arvid för att...kanske inte för betydelsen (sammansättning av örn och skog) men vi letade i släkten efter namn som passade ihop med Elvira och hittade min mammas farfar, och vår Arvid är verkligen en Arvid!

7 comments:

Anonymous said...

Mister Bister - minen är nog ett arv (därav namnet arv-id) från mammas morfar och mormors farfar. Har Arv-id fått deras goda hjärta i arv, ska ni skatta er lyckliga! För mormor förblir han ARVID!

Anonymous said...

En bestämd ung man?
Så många fina kort du har här!
Tack för besäket och de snälla kommentarerna på min blogg.
Hälsa Johan från mig och Simon!

Sebbes Fruga said...

Arvel. Spunkt. Vi sätter standarden. ;-)

Makena said...

Oj vad du hade uppdaterat här då. Hinner inte med...få se nu då...
Så härligt att Elvira börjat gilla sin bror på allvar nu och kommit över värsta krisen! :D Och vilken liten fiffig tjej som radar upp familjen på frukostbordet. Leka med maten? I vanliga fall inte, men det där var ju bara för gulligt!*ler*

Och han är ju bara för go er Arvel Parvel!!! Hoppas jag fick med allt nu! ;-)

Makena said...

Har Sandra en blogg med? Hur hittar man den??

/makena bloggnörd

Ebba said...

Väldigt söt mister bister i så fall! ;) Här har vi också haft smeknamn i familjen, men det var mest Isak som först inte kunde säga "Maria" (min syster) och således kallade henne för Meja. I vår familj heter hon fortfarande Meja!! Och det är hela 10 år sen snart... *S*. /Ebba

Makena said...

Är man förvirrad eller vad? Det var ju bara att titta i din bloggrunda ju...såklart!;)