2008-02-25

Somna själv

Att försöka få sina barn att somna själva i sina egna sängar är något man pysslar med uti stugorna, har vi förstått. Vi har väl börjat prata om att det vore skönt om Elvira kunde somna själv på kvällarna, men vi har inte direkt tagit tag i det än. Igår blev det en sen kväll, som söndagar alltid blir hos oss. Att ställa om sig efter helgen funkar inte så bra för någon i familjen. Igår gick i alla fall hela familjen och la sig samtidigt, alla i stora sängen, strax efter 22 (och då ska vi åka hemifrån 06:50). Hur som helst, läste vi två korta böcker och när det var dags att släcka lampan, blev Elvira ledsen, för hon ville sova i sin säng... Va?! Hur mysigt som helst mellan mamma och pappa och så vill man inte ligga kvar. Dessutom brukar hon ju ligga hos oss. Men hur som helst, ville hon inte det. Då sa hennes helt osjälviska gravida mor att -Då får du gå och lägga dig där själv. Mamma måste få sova nu.
Hon tog sin docka och traskade lite gnällande iväg och la sig själv. Pappa gick och stoppade om lite snabbt. Vid fem vaknade jag till och upptäckte att jag hade somnat ifrån alltihop. Tittade till henne och hon sov så sött i sin säng. Hon kunde ju lika gärna ha målat om hela huset med tusch eller nåt under natten. Hur som helst är det nog dags att inse att hon börjar bli stor.

2 comments:

Anonymous said...

Ja, alla små söta flickor blir stora söta tjejer med tiden.

Makena said...

Snopet värre ;) Men snart får ni ju en ny liten en som säkert gärna vill gosa med mamma och pappa. Så ni behöver inte känna er övergivna så länge till ;)