2006-11-22

Ikväll kommer Johan hem! Har visserligen bara varit borta över en natt, men ändå. Tiden har vi lyckats fördriva utan Johans hjälp, med babysim, massa lek, tv och jagande av nån vänlig rörmokare som vill komma hit och dra in vatten och avlopp till min tvättstuga i källaren...billigt osv. För visst måste livet bli mycket enklare så fort man får in en tvättmaskin i huset? Eller? Istället för att ta tag i världens största tvätthög med ordentligt ingrodda fläckar, knappt en gång i veckan, då man lyckats boka en tvättid, så kan man tvätta lite nu och då. Det låter ju till och med hemtrevligt :) Kan ju vara så att det underlättar livet en aning om båda ska kunna jobba också.

Har lagt in en önskan på jobbet om att kunna vara ledig på onsdagar, så att jag och Elvira kan fortsätta på babysimmet. Det är ju så roligt :) Hoppas, hoppas!

Det där med jobb...börjar bli lite nervös faktiskt. Borde kanske ha behållt gamla jobbet. Känns som att det blir så mycket nytt på en gång nu. Man ska lämna bort Elvira, samtidigt som man själv måste vara helfukuserad på ett nytt jobb vilket i sin tur är helt nytt. Det är ju inte så att man bara kan köra in i nån annans fållor och utarbetade arbetsplan, när man börjar på ett nyöppnat ställe...Elli börjar ju dessutom bli så rolig att umgås med nu. Hon kan ju till och med uttrycka sin vilja och mena saker (även fast man inte fattar allt än)
Det löser sig troligtvis i alla fall. Jag är väl inte den första som börjar jobba efter en mammaledighet, även fast det känns så.

2 comments:

Anonymous said...

Har du glömt, hur det var när du började ett nytt jobb i Örebro? I Uppsala? I Norrköping? I Linköping?
Efter första dagen känns det redan bättre. Efter första veckan kan du inte förstå varför det var så gruvsamt innan. Alla nya jobbarkompisar är bar vanliga människor. Är jobbet nystartat är det nytt för fler. Du är inte ensam!!

Sebbes Fruga said...

Been there done that!

Det var en pina att tänka tanken att lämna barnen på dagis för att sedan åka och jobba. Men det funkade ju så bra! Men nu är det ju så ofantligt skönt att få vara hemma med dem igen.

Efter en föräldraledighet tar det ett litet tag att komma in i rutiner och sånt, men efter ett tag är det helt naturligt och självklart.

Hoppas du kan få lediga onsdagar! Det är guld värt att ha en dag så där att bara vara med sina barn, trots att man annars jobbar.