2012-01-22

En underbar lördag

Vi har haft en helt underbar lördag idag. Lördagar är väl alltid mer eller mindre underbara, men just den här är jag extra nöjd med. Vi började dagen med sovmorgon hela familjen till 8-8:30. Sen gick jag och elvira upp och bakade scones. Underbar långfrukost sen. På förmiddagen gjorde jag lite ärenden; hämtade liggkorg (som varit på lagning) till barnvagnen, beställde tapeter och försökte få tag på en viss cd-skiva till Elvira. Johan åkte och införskaffade dörr till Elviras nya rum, där väggen nu är färdig för tapetsering, och satte upp den. Tapeterna kommer på tisdag. Ska bli så roligt att få iordning allt där uppe. Båda rummen är i alla fall städade idag och sanerade från allt gips- och spackeldamm. Resten av dagen har jag vilat och Johan och barnen bakat kakor. Bra fördelning, va?!

Hur som helst har vi valt tapeter från Midbecs kollektion Belle Rose.
Arvid har valt: 115743
och Elvira har valt: 115723
Det blir färgglatt och härligt!

2012-01-12

37+5

Jag var hos barnmorskan på kontroll igår(37+5). Allt ser bra ut. Magen hade inte vuxit något sen sist, men det beror på att bebisen har sjunkit ner och fixerat sig. Startklar med andra ord! Så nu är det bara att vänta och se när bebisen behagar starta :)

2012-01-09

Säng på plats

Så här sista jullovsdagen gjorde jag och barnen slag i saken och gjorde iordning spjälsängen. För när ska man göra det egentligen? Inatt tänkte jag återigen att nu drar det nog igång. Bebis på G! Men icke. Nu är i alla fall sängen på plats och då låter väl säkert bebisen vänta på sig några veckor till :S 17 dagar kvar till beräknad förlossning i alla fall. Barnen ledsnade ganska fort på sängbyggandet och bäddandet, men blev i alla fall nöjda med resultatet.

2012-01-08

Helgens infall

När vi skulle flytta hit fastnade vi med en gång för det här huset. Egentligen hade vi nog behövt ett större hus, med fler sovrum och kontor till Johan. Men förutom storleken är det perfekt - mysigt och centralt! Barnen delar ett rum som visserligen är stort, ca 23 kvm, men ändå inte optimalt. Sedan Elvira började förskoleklass har hon börjat ta med sig mer kompisar hem och behovet av eget rum har helt klart blivit tydligt. Överst på hennes önskelista har en vägg mellan hennes och Arvids del av rummet stått. Efter helgens infall står nu stommen till väggen på plats, till Elviras stora glädje. Det blir ett litet rum, ca 8 kvm, med nästan bara snedtak, men det blir ett rum i alla fall, med vägg, dörr och ett litet, litet fönster.


2012-01-05

Måste bara...

...visa några av mina julklappar :D









2012-01-04

Nyårsafton - i goda vänners lag

Det nya året firades in med mina två gamla väninnor; Emma och Emma och deras familjer. Vi har inte umgåtts så intensivt sedan vi alla gick och bildade familj eftersom vi bor utspridda i Sverige, så det var oerhört roligt att bara få hänga en hel kväll. Det blev förstås trerätters middag: Räksoppa med focaccia, Fläskfilé i grönpepparsås med hasselbackspotatis och sallad och marängswiss som avslutning. Barnen höll igång och lekte riktigt bra tillsammans, tills dom däckade. Alla utom Elvira däckade förstås, men hon var trött. Tröttare än jag hade väntat mig. Har för mig att hon var piggare än alla andra gäster förra nyåret. Vid tolvslaget var vi framme på torget och såg på folk och fyrverkerier. Riktigt stämningsfullt och riktigt skönt att få åka hem och tillbringa årets första timmar i soffan.

2012-01-01

Fritt fram!!

Ja nu är det nytt år och fritt fram för småsyskon! :D

En underbar jul

Julen är över för den här gången och den har varit underbar. Mycket ledighet och mycket umgänge med vänner och familj. Julafton firade vi med mina föräldrar och min syster med familj. Barnen har kusiner som är 8,5, 7 och 5 år, så det är lek och full fart hela tiden. Barnen fick massor av julklappar och de var väldigt glada över allihop. Deras favoriter bland klapparna de fick av oss var skridskor och hjälmar. Så nu har vi varit iväg och åkt skridskor två gånger, dels på utebanan och dels i stora bandyarenan. De tycker att det är jätteroligt!


























På juldagskvällen samlades vi hos Johans föräldrar med Johans syskon med respektive och bytte julklappar och hade lekkväll.

Mina julklappar hade ett turkost tema i år. Jag fick Gerbera-porslin av mina förädrar och min svägerska som drog lotten att köpa till mig. Av Johan fick jag turkos/blå tekoppar med vita prickar på. Tet blir grymt gott i dom :)


Nu ska julen ut här snart, jag tror inte att jag orkar vänta till tjugondedagknut (eller vad heter det?) utan den ska ut, så att vi kan göra plats för vår nya familjemeddlem.