2010-12-29

Julen var här

Julen har varit alldeles, alldeles underbar! Goa släktingar, mycket god mat, mysigt i favoritstaden Lidköping... Ett litet undantag dock. När vi skulle åka från Johans familj till min hade min pappa fått vinterkräksjukan, så vi bestämde oss för att åka hem istället. Så vi har inte firat jul med min familj än... Men mamma skickade med julklappar i alla fall. Så nu ska här läsas...












I år fick vi en extra fin julklapp, men vi fick betala den själva ;) Två dagar innan julafton åkte vi och skrev på kontrakt för vårt nya hus...

2010-12-21

++++++++

Det finns något väldigt positivt med den här frakturen...

Johan har fått ställa in allt sitt resande och bara jobba på hemmaplan, för att kunna ta barnen till dagis och hjälpa mig här hemma. Det är ju något alldeles fantastiskt! Att dela vardagen. Det mest fantastiska har varit kvällarna. Dels har vi ju kunnat dela på läggningen på ett annat sätt än vi brukar, men det absolut bästa; en kopp te i kökssoffan när barnen har somnat. Att umgås på tu man hand. Kärlek!

TACK ÄLSKLING!!

2010-12-17

En liten uppmuntran

Elvira kom hem med en luciateckning härom dagen, med texten: "Till! mama från! Elvira - för at du hr krykor".
Så sött! Nu står jag ut med gips och kryckor ett tag till...


2010-12-13

Plus & Minus

Idag var det dags för återbesök på ortopedmottagningen och avgipsning! Avgipsning blev det. Sen kom doktorn och undersökte, böjde och klämde, och bestämde att jag skulle ha gips i tre veckor till. Så pågipsning igen...
Lite surt, för jag hade verkligen sett fram emot att få börja rörlighetsträna och bli bättre nu. Under återstående tre veckor med gips får jag stegmarkera och INTE belasta fullt. Men positivt var i alla fall att jag fick en ordentlig pratstund med doktorn. Troligtvis har det inte blivit några mjukdelsskador i knät, för då skulle jag ha mer ont än vad jag har. Om rehabiliteringen går som den ska är jag igång och springer i vår igen... Nu har jag ju visserligen missat att anmäla mig till Göteborgsvarvet, men om jag hade haft det som mål trodde han att jag skulle kunna ha kommit igång såpass så att jag hade kunnat springa det, om än inte på någon rekordtid... Låter ju ganska hoppfullt ändå :)
Jag fick prova att böja i knäleden när gipset var avtaget. Det var läskigt. Det kändes som att knät var osmörjt och musklerna var svaga och långsamma. Det gjorde faktiskt inte ont förrän efter 4-5 böjar. Det känns ju också lite positivt :D

2010-12-10

Nyklippta

Jag har aldrig sett Elvira så nöjd som hos frisören härom dagen. När frisören kammade fram den långa luggen, tog tag i den och började klippa. Oj, oj, oj! Med full förväntan satt hon och log i spegeln. Hon blev så nöjd över resultatet! Och visst blev hon fin, även fast jag alltid velat att hon ska ha lång snelugg (och fortfarande vill).
Arvid grät när det var hans tur. Han gick till slut med på att sitta i mitt knä. Men det blev en kort pojkfrissa på rekordtid, med lite hack här och där... Ingen cool Oskar Linnros- eller Danny-frissa. Men fin blev han!







2010-12-07

Saxdax

Imorgon ska barnen till frisören.
Elvira vill toppa sig och klippa lugg. Arvid vill klippa sig som Danny Saucedo! Eller rättare sagt... Han vill egentligen inte alls klippa sig och han säger att det är Emanuel på bilden ;)

Julpyntet som kom av sig

Jag och Elvira hade planerat att städa och pynta inför första advent. Vi skulle plocka ner alla grejer från vinden på måndagen, för då var vi lediga och så skulle vi kolla igenom vad vi hade och vad vi behövde komplettera med. På söndagen innan bröt jag mig och när måndagen kom fick Johan hämta hem Elvira från dagis, eftersom hon hade kräkts ner både fröken och kompisar :/ Man kan säga att städet och pyntandet kom av sig ganska fatalt.

På onsdagen åkte vi istället hem till mina och Johans föräldrar och njöt av adventspyntade hem i en vecka. Johan behövde få jobba och jag behövde hjälp med barnen. Vi var även, med hela Johans familj på julbord på Götala Herrgård - otroligt mysigt!

När vi kom hem, skulle man ju kunna tänka sig att pynta inför andra advent. Men motivationen tröt. Johan plockade ner adventslådorna och i varje fönster står det stjärnor eller adventsljusstakar, julkrubban kom också fram och ett och annat levande ljus, men sen tog det stopp. Jag skulle vilja skaffa nya jullöpare, julgardiner och massa härliga blockljus. Här kommer en liten hemlighet: Till på fredag 07:15 har jag beställt julstäd av Städarna. Tills dess ska jag ha fixat lite nya inköp och sen blir det en underbart pyntad och härlig tredje advent.

Idag ska jag förbereda lite och sätta mig på golvet i Elviras rum och plocka iordning. Tycker ni att det verkar behövas?

2010-12-04

Det går framåt

Sakta men säkert går det framår här hemma. Igår ringde jag till ortopedmottagningen eftersom gipset hade blivit lite stort och glidit ner och skavde på ankeln och på knät. Jag blev med en gång inbokad för att få nytt gips. De var hur trevliga som helst, och så här i efterhand så borde jag ju tagit tag i det och ringt för flera dagar sen. Men man vet ju aldrig hur man blir bemött förrän efteråt...
Mörklila och snyggt :D
Jag fick ett nytt plastgips som är lätt och mycket smidigare än det gamla. Jag passade förstås på att fråga lite om framtiden och först sa de att de trodde att jag skulle ha gipset i 6-8 veckor :/ Men sen gick de och läste min journal. Den 13:e ska jag på avgipsning och ska då få träffa läkare och sjukgymnast. Efter det ska jag ha en knäortros (på obestämd tid) och få rörelseträning med sjukgymnast. Jag får redan nu belasta till smärtgränsen, och det går riktigt bra, men jag måste gå väldigt försiktigt. Jag har lite tur och känner Sveriges troligtvis bästa sjukgymnast, så det här kommer nog gå bra ;)

2010-12-03

Zlatans efterträdare

Arvid har fått för sig att man blir en extra bra fotbollsspelare om man har på sig farbror Gustavs innefotbollsskor. "Jag - Latan, Du - Latan. Bom nu Latan, blebla gogån (Jag är Zlatan och du är Zlatan. Kom nu Zlatan, spela fotboll!)" säger han till Gustav. Ja, så bra blir man faktiskt :)