2008-05-13

Krasch!!

Idag när vi stod och väntade på spårvagnen på väg hem från dagis stannade en bil på vanligt vis vid en av trafiksignalerna som visade rött. Bilen efter uppmärksammade inte det så den fortsatte in i den framförvarande. Elvira såg det och jag förklarade att bilarna krockade och gick sönder lite grann. Hennes svar blev:
"Hem sin mamma. Plåster!"

Det löser ju allt :) Vilken tilltro man har till sina föräldrar när man är liten. Och till plåster också för den delen!
-
(Bilden är inte på den bilen vi såg utan det är Kungens bil, när han hade kört in i bilen framför, utanför Max i Norrköping. Från dn.se)

2008-05-12

Underbara ungar!

Visst är dom underbara, även fast storasyster just nu prövar sin mors tålamod ganska frekvent. Riva, nypa och bita lillebror har varit Elviras favoritsysselsättning ett tag nu. Det börjar bli bättre, men om uppmärksamheten viker för länge från henne, så blir det rätt vad det är ett tjuvnyp någonstans. Hon är dock noga med att säga förlåt efteråt och säger ofta "Jag älskar Arvid". Här ses de tillsammans framför Bolibompa. Just nu, 21:47 sover de sött i sina sängar!

2008-05-09

En dag i solen

Är det inte underbart?!! Känner att jag prickat in mammaledigheten ganska perfekt! Tog med barnen på promenad idag för att utforska närområdet. Runt omkring oss är det ganska mycket gräsytor och cykelvägar att strosa omkring på. Idag hittade vi en ny lekplats oxå, med gungor och rutchkana. Mycket uppskattat av storasyster! Lillebror låg mest och slappade i skuggan...




































2008-05-06

Smak av barndom

Blev inspirerad av Marie som bloggade om stekta maskrosor häromdan. Mamma stekte maskrosor till oss när vi var barn. Jag tyckte det var jätteroligt då, och dessutom tyckte jag om det. Eftersom Elvira alltid plockar en stor bukett maskrosor när vi är ute och går, så fanns ju alla förutsättningar för att själv smaka av de gula delikatesserna. Så igår när vi gick från dagis uppmuntrade jag henne extra att plocka alla fina blommor :) Väl hemma så stekte vi dem i lite smör med salt och peppar. Mmm! Egentligen vet jag inte om det är så gott, men det smakade barndom! Underbart helt enkelt ;) Elvira smakade också och tuggade länge och väl. Till slut åkte dock maskrosen ut igen...

2008-05-04

TRE saker...

TRE namn jag går under:
-Elisabet
-Betsy
-Mamma

TRE saker som skrämmer mig:
-att nåt otäckt ska hända mig, så att jag inte får se mina barn växa upp, och de måste växa upp utan mamma
-Fritt fall på Grönan (aldrig mer)
-Trafiken

TRE saker jag har på mig:
-Johans jeans
-Johans tröja
-Min amningstop

TRE sanningar:
-Gud är god!
-Allt är inte relativt (brukar min man säga, så det är säkert sant).
-Det är roligare att skratta än att gråta.

TRE saker jag verkligen vill ha:
-En dotter som kommer över syskonchocken!
-En härlig lång sommarledighet med min nya stora familj ;)
-En snygg hall med sittpuffar och rosa pelargoner

Uteplats

Så var det äntligen dags att bygga vår uteplats. Vi hade tänkt vänta till första semesterveckan i sommar, men när solen tittade fram med sina värmande strålar flera dagar i rad, insåg vi att vi var tvugna att göra det tidigare. Inte minst heller för att bygga bort den jättestora grus-sandlåda som Elvira älskat att leka i. Det var till slut grus överallt. På gräsmattan, på utemöblerna, inne osv. Sagt och gjort. I fredags började Johan med underredet och fick det klart. Allt tog mycket längre tid än vad vi trott, men bättre det än att det rasar ihop efter en kvart. Igår började han med trallen och trots att det ramlade in fyra starka grabbar som hjälpte till (TACK!), så gick det bra långsamt... (sen har han ju haft sin alldeles egen hjälpreda också) Idag har han fortsatt med trallen och uteplatsen är nu brukbar. Nu ska det bara till lite täckande lister och så. Sen hoppas frugan få stå för lite detaljer som snygga blommor å sånt. Vart efter ska en skärm sättas upp på vänstersidan och något slags solskydd ska upp, men vi få se vad det blir.