2007-02-18

Renoveringen





















Har fått lite ny inspiration. Tagit lite krafttag och satsat på vårt oöverstigliga projekt - trappan. I helgen har vi suttit med värmepistol och skrapat bort alla gamla matt- och limrester från vår äckliga trappa. Nu har vi en otämjd helfurutrappa att jobba med.

2007-02-17

Så var det avgjort

Det är nog första lördagen, som jag är riktigt nöjd över resultatet. Hade bara Magnus Carlssons låt haft rätt varvinställning på grammofonen så hade den slagit Nanne...
I andra chansen borde det inte vara några problem för Sonja att gå vidare, mot Uno och Irma.
Nu kan vi sova gott :)
Melodifestivalen - Deltävling 3

Då är det dags ikväll igen då... det är ju faktiskt väldigt roligt med melodifestival, om jag ska vara helt ärlig :)
Har för första gången varit inne på svt.se och hört på bidragen i förväg. Å visst är det så att de blir bättre och bättre ju mer man hör dem, har väl med igenkänning att göra antar jag. I alla fall för en inte så musikinbiten som jag. I alla fall så finns det nog bara en som kan vinna ikväll.

Måns Zelmerlöw - helt klart en besvikelse. Kunde ha varit bra.

MissMatch - Inge bra. Syntpopdisco??

Magnus Carlsson - Börjar ju hur bra som helst. Riktigt fin melodi. Men varför i allsindar måste alla låtar vara överdisco-ade. Överdriven super-upp-tempo.

Sheida - Den svenska uttagningen? -Absolut, ska bara vänja mig först.

The Attic feat. Therese - ännu en discodänga...

Sebastian - Här är den! Kvällens vinnare. Låter ju som Sebastian, inte något tillgjort schlagerdisco, trots att det kommer en höjning på slutet och allt :)

Sonja Aldén - Brukar power-ballader gå hem? I så fall går den här. Helt i min smak!! Lite Shirly Clamp-känsla i den. Bra alltså!

Nanne - vad annat kan man säga än Nanne. Finns inget att jämföra med. Inte min smak.

Vi får väl se hur det går... Om jag väljer, så skulle i alla fall Sebastian och Sonja Alden gå till final och Magnus Carlsson och Måns gå till andra chansen. Men vi får se...
Seg historia
Långdragen historia det här med influensa, men jag hoppas att det är över nu... Elvira har haft feber sedan i söndags morse. Var feberfri hela tisdagen, sen började det om på onsdagen men hög feber och riktigt hängig flicka. Nu har hon varit feberfri två dagar, så nu måste det väl ändå vara slut på det?! Själv är jag bara riktigt förkyld nu. Har varit feberfri sedan i morse. Hade 39,5 klockan tolv inatt, tog alvedon och somnade. När jag vaknade kändes det verkligen som att det hade vänt. Jag vaknade och var glad :) De senaste dagarna har med andra ord varit väldigt lugna i vårt radhus. Det enda Elvira har velat göra är att titta på bolibompa, som ivårt hem är synonymt med "Toy Story 2". Sätter man på något annat blir det protester. Inte ens när pappa kom hem med "Hitta Nemo" gick det byta.



Helt inne i hur Woody räddar Jessie i slutscenerna på Toy Story 2. Snart kan hon hela filmen utantill :)






2007-02-11


Liten skrutta har blivit sjuk... Vaknade i morse med 39,2 i temp. Har varit gnällig inatt, men ändå sovit. Hoppas hon blir frisk snart!!

2007-02-08

Hemma...
..för vård av barn vid ordinarie vårdares sjukdom. Mm inte så dumt. Hade stigit upp och gjort mig iordning, när dagmamman ringde i tisdags kl 05.45 och sa att hon var sjuk. Så det blev två heldagar hemma med Elliplutt. Och från att ha varit en riktigt uttråkad mammaledig enbarnsmor, så har jag nu upptäckt att jag är en arbetande enbarnsmor som trivs med att vara hemma :) Vi har lekt en massa, varit i stan och handlat en pulka och naturligtvis åkt pulka. Vem som tycker det är roligast, barnet eller modern, kan vi låta vara osagt. Vi har tvättat, sytt gardiner (Elvira tyckte symaskinen var jättekul) å massa annat kul. Skönt att vara hemma ett par dar helt enkeltt. Sen vaggar vi in i rutinerna igen och i morse bar det iväg till dagmamman som vanligt. Faktiskt skönt det med. Livsbalans kallas det va?!

2007-02-07

Tillägg...

till Elviras ordlista :)

Å Nej - Å Nej
Tappat - Dapau
Ramla - lamaj
Blåsa - Båw
Hoppa - Opa
Anka - Babba
Kaka - Dada

2007-02-06

Liten ordlista

Mamma - mamma
Pappa - Mamma
Bolibompa - Mpa
Napp - Na
Sitta - Titta
Måla - Måå
Hund - vovovov (i och för sig funkar det för alla djur)
Bil - bi (eller brouwm)
Mormor - momo
Borta - Bouta
Slut - ut



Har själv valt sin outfit - Snygg va?!

2007-02-05

Pappas flicka?















Kaffestund med pappa... det är gott dessutom :)
















Bakar chokladbollar med pappa...
















Choklad..mmmm!

2007-02-03

22 minuter
Å! Va skönt, med årets första joggingtur! Kan ju inte påstå att kondisen är något vidare värst, men den höll för att jogga på i drygt tjugo minuter i helt ok tempo. Perfekt väder med 5 plusgrader, dessutom. Det här fick man ju mersmak av. Måste helt klart vara bästa träningsformen.
Både jag och Johan är lite sugna på att springa Göteborgsvarvet i år. Börjar man träna nu, så borde man orka, eller?! Vi får väl se...

2007-02-02



Måå (måla på Elviriska) är det bästa som finns för tillfället. Hela tiden, över allt och hur som helst. Men gärna i prinsessmålarboken och helst med en bisittare som målar dä och dä och dä..
Helg
Äntligen är det fredag. Måste säga att det är riktigt läckert att ha ett jobb där man jobbar helg så sällan, bara var sjätte vecka. Helgen blir så speciell, när man inte ska iväg å jobba rätt vad det är. Känns nästan lite lyxigt :)

Ikväll har jag och Elvira en hemma-slapparkväll. Johan är i Stan och har ungdomsmöte. Det tog en timme att få Elli att somna, men strax efter åtta fick jag i alla fall sätta mig och se på Let's Dance. Måste bara säga att Martin Lid... vad han nu heter är bäst med sin partner. Imponerande att en tung brottare kan röra sig så på dansgolvet.

Imorgon ska vi ha en skön lördag. Johan ska förbereda söndagens predikan (man kan nästan tro att han gått å blivit pastor). Jag och Elvira tar nog en sväng in till stan och handlar present till D som vi ska på party hos på söndag. Men vi har tänkt hinna med att skrapa trappan oxå, några trappsteg i alla fall. Tänk om man skulle ta sig i kragen å dra sig ut å springa en sväng också. Det är ju barmark igen...Ja ja man kanske inte ska ha för stora förhoppningar, lördagen är ju trots allt inte längre än vilken annan dag som helst.