2007-08-10

Semester

Årets semester är lite uppdelad. Först två veckor ledigt sen jobba en vecka och sedan två veckors semester igen. Ganska bra faktiskt. Just nu är vi inne på mittenveckan - jobbveckan. Jätteskönt att kunna se fram emot två veckor till :)
Fösta semesterveckan började vi i norrland, först på våra vänners släktingars bondgård - jättemysigt! Sen upp till min morfars grav och till byn och det hus där min mamma (och mormor och morfar förstås) bodde när de kom hem från congo (mamma 13 år).



Efter det åkte vi nedåt i landet och tältade. Ännu mysigare om jag får säga det. Elvira verkligen njöt av att sova i tält och umgås med mamma och pappa så nära. Jag och gubben njöt av frihetskänslan och allt vackert och naturligtvis av familjen.
Favoriten var helt klart höga kustenområdet. Så mycket vackert och lyckade besök på camping, restaurang, café, havsbad. Mysigt kvällsfiske och lite nostalgi sedan barndomens husvagnssemester på samma ställe...




Vårt slutmål var min älskade mormors 100-årsdag som vi firade med familjen och resten av mormors barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jättelyckad fest! och inte minst roligt att träffa släkten, som jag faktiskt inte sett sedan syrran gifte sig för sju år sen...

Det höll dock på att bli käppar i hjulen när vi fick punka sent kvällen innan. Däcket visade sig vara sönderslitet pga felinställning i framvagnen. Min syster och svåger blev vår räddning. Svågern hjälpte oss morgonen därpå till en bra däckfirma som hade lördagsöppet. Problemet var snart löst och vi kom alla till FESTEN!

5 comments:

Anonymous said...

Visst har det varit en regnig sommar men det är lite överdrivet med flytväst på lillflickan i bärskogen.
/sebbehimself

Anonymous said...

Sebbehimself förstår inte, hur rädd man kan vara om sin väldigt söta enda barn. (Han har ju redan tre!) Hon får ju under inga villkor drukna i mista lilla pöl - på väg till eller från blåbären.

BETSY said...

Vill bara påpeka att denna blåbärsskog i själva verket är en ö i skärgården, för i östergötland har vi en skärgård! Så det så :)

Sebbes Fruga said...

Ja, det är ju svårt att förstå det här med skärgård när man bor vårt vattenfattiga område.

Söt är hon i sin mundering i alla fall, lilla Elligumman.

/Moster

Anonymous said...

Men det är ju som att sitta i sandlådan med handledskydd och hjälm:-)/sebbehimself