2012-03-31

En lycklig mor

Idag har jag tagit första steget tillbaka till löpningen. Och ooooh, va jag älskar det! Jag har tänkt starta väldigt lugnt, precis som när jag startade igång efter Arvid föddes. Jag kanske inte följer något program strikt, men i alla fall tanken om att blanda rask promenad med jogging nu i början. Dagens pass blev i alla fall jogging 6x2 min med 2 minuters promenad emellan. Helt underbart! Jag blir så lycklig :D







En 4-åring...eller 3-åring

Idag har vi tjuvstartat firandet av Arvid, som fyller 4 år på måndag. Han har varit väldigt bestämd med att han bara är 3 år idag och han har sagt ifrån flera gånger "jag är inte 4 år!" Kalas har det varit i alla fall och Arvid bjöd på köttfärssås & spagetti och cupcakes. När han skulle öppna sina paket, var han liiite för cool, så han hängde i pappas knä och lät Elvira sköta jobbet.

2012-03-28

En hel natt

Helt otroligt, men jag tror jag har sovit en hel natt inatt. Jag la Ivar igår 20:30 och han var ganska snabb på att somna. Jag själv blev sen sittandes vid datorn ett tag efter att barnen somnat, så jag kanske la mig runt midnatt. På morgonkvisten har jag en förnimmelse av att Johan steg upp och åkte iväg. Sen vaknade jag av Ivar 06:29 precis innan min klocka skulle till att ringa. Vad jag minns, har jag inte varit vaken och ammat i natt. Alltså måste lilleman ha sovit 20:30-06:29 - HELT FANTASTISKT!!!

2012-03-23

Underbara bärsele

Vi har återigen fått en lugn och ganska lättskött liten bebis i vår vård. Ivar sover äter och bajsar som de flesta andra bebisar. Och skriker, men inte så mycket. Får han bara det han vill ha är det ganska lugnt. Förutom en stund varje eftermiddag/kväll då det är väldigt svårt att förstå vad han vill. Men då finns det en sak som nästan alltid funkar - bärselen! Den är helt oumbärlig. Sen är det klart att det finns tillfällen då han är otröstlig, men det är inte så ofta.















2012-03-22

Morgonpromenad 2

Det blev en morgonpromenad igår också. När jag hade lämnat de stora i skolan åkte jag och Ivar vidare upp till råda och tog en promenad i elljusspåret. Råda är härligt kuperat, så det känns mer som ett träningspass än en söndagspromenad. Riktigt skönt!

Idag däremot blir det en slappardag hemma, eftersom Arvid kom hem från förskolan igår och huttrade och gnydde och hade feber.


2012-03-20

Morgonpromenad

Johan skjutsade barnen till skolan i morse - lyx! Och jag och Ivar fick en lugn start på dagen. Vi hamnade i soffan vilket naturligtvis är otroligt mysigt, MEN jag hade faktiskt tänkt att ta en promenad på morgonen och jag lyckades faktiskt ta mig ur soffan. Valet föll på strandpromenaden, som går längs Vänerstranden och ger möjlighet att vika av och variera längden på turen. Vi gick upp till skogshyddan och sen hem igen vilket blev en promenad på en timme. Att ta hela srandpromenaden får nog vänta tills jag börjar springa igen, för mer än en timme i promenadtempo är lite väl segt. Härligt var det idag i alla fall, även fast vi saknade solen lite.








2012-03-19

Min familjebil

Varje dag när jag hämtar Elvira på skolan får jag frågan: "Får jag leka med...?" Varje dag, helst, vill hon leka med någon kompis och eftersom jag är hemma, går hon inte på fritids och jag hämtar direkt efter skolan. Ska hon då kunna leka, behöver kompisen följa med oss hem. Men eftersom jag var envis och ville ha en liten smidig bil när jag skulle köpa bil för ett år sedan, har det inte gått att få in en kompis i bilen efter att Ivar kom och krävde plats. Men igår möblerade vi om bland bilstolarna och pusslade så att vi fick in fyra barn i bilen, alla på bilstol eller bilkudde, naturligtvis. Lyckan visste inga gränser. Elvira och kompisen hoppade, jublade och kramades när de för en gångs skull fick ett positivt svar. Trångt var det, men nog är det en riktig familjebil jag har :D

Killen som bara växer och växer

Det är svårt att riktigt hänga med i svängarna. Samtidigt som man vill ha kvar det lilla, lilla späda gosiga, så är det så roligt att se utvecklingen också. Nu är lilleman 8 v och ler för fulla muggar. Han sover flera timmar på natten, oftast 21-04. Kl 04 somnar han sen om efter amningen och kan sova till 06-07 för att äta igen och sen kanske somna om en stund till. Det är ju ganska fantastiskt!