2008-07-27

12 år tillsammans!!!

Ja det är sant :) Den 27 juli 1996 bestämde vi oss för att det var vi. Vi hade träffats ett halvår tidigare på min storasysters 18-årsfest den 4 februari. Märkte med en gång att han var speciell... Sen träffades vi nästan varje tisdag, torsdag och fredag under våren, då kyrkorna i stan spelade innabandy. Vi drogs liksom till varandra, trivdes med varandra. Kan inte fatta att det är 12 år sen. Hur fort går tiden egentligen?!

Men så bra det blev :D

2008-07-26

Farbror Oskar!!

Elvira fick en jätteklubba av sin farbror Oskar... Precis vad alla föräldrar önskar sig till sina barn :) Elvira var ju förstås omåttligt förtjust! I denna gigantklubba gömde sig tio vanliga klubbor och hon smaskade i sig en med en gång. Sen gömde hennes omtänksamma föräldrar klubban för både henne och sig själva, å nu kan ingen hitta den :(

Ska fortsätta leta - för idag är det ju lördag.

2008-07-25

Semester!

Å det är så underbart att vara ledig - hela familjen. Tiden går fort men det är underbart... Två veckor har förlupit och vi har hunnit med både det ena och det andra. Vi började med att fira Johan - 30år, sen har vi hälsat på våra nyflyttade vänner på östkusten, husvagnssemestrat på västkusten, varit på Liseberg med kusiner och Mormor och Morfar och på Götakanal med Farmor och Farfar, solat, badat och bara umgåtts med nära och kära. Vädret är inte det viktigaste, men visst förhöjer solen nu när den är här. Det är ju underbart att få avsluta en varm dag med en kopp te på altanen när båda barnen sover... Ser fram emot kvarvarande tre veckor. Jag ska njuta! Sen är ju jag en sån som börjar längta efter hösten allt eftersom, så jag sörjer egentligen inte att sommaren tar slut vart efter... Det finns alltid nåt att se fram emot :)




















Drakbåtar på Liseberg, med hela kusinskaren (Inte Arvid förtås)





















De tre storkusinerna i "små grodorna"



















30-åringen på sin Fars båt.



















Götakanal är en underlig grej. Ute med båten och utsikten är skog, åkrar och annat land-landskap. Man är ju mer van vid att det ska vara öar och vatten om vart annat. Men mysigt är det. Och häftigt med slussarna. Inte utan att man ägnar de som grävt detta dike, en tanke när man åker där.




























Arvid myser med frabror Emanuel på Farfars båt.


















Syskonkärlek på favoritbadplatsen - Mårängen.

2008-07-10

Inspiration

Har hittat en ny sida, för ispiration och motivation. Fick tips via Simelise om att Adidas har en bra löparsida, där man kan ha sin egen löpdagbok, sätta upp egna mål och se sin egen statistik mm. Mycket bra och rolig grej :) Man kan ju behöva lite hjälp med att hålla motivationen uppe ibland...
Kolla in se.running.adidas.com

2008-07-08

Vad rör sig egentligen innanför pannbenet?





















Det kommer så mycket fyndiga tankar och funderingar från denna lilla treåring. Det är en fröjd att umgås med henne varje dag.

(Bakgrund: Elviras farbror heter Oskar och hans underbara fästmö heter Malin)

Idag satt vi vid matbordet tillsammans, Jag Elvira och lillebror (som numera njuter av att sitta med korta stunder vid matbordet). Vi pratade om att vi ska hälsa på Benjamin, bästisen som flyttat till Oskarshamn, på måndag. Det är något som vi ser fram emot mycket, hela familjen. Vi pratade också om att en annan kompis, Oliver, också ska flytta till Oskarshamn. Det gick inte Elvira med på för det är Benjamin som flyttat till Oskarshamn. Oliver ska flytta till Malinshamn. Så det så!

2008-07-04

Lägesrapport

Har precis varit ute och sprungit och tänkte att det var dags för en lägesrapport. För även fast det inte har knystats om det här på bloggen, så har jag varit ute och sprungit en del i alla fall... Försöker följa kom-igång-schemat från marathon.se så gott det går. Oftast blir det väl bara två gånger i veckan, men jag är helnöjd med det! Det är så skönt att komma ut och ta ut sig lite :) Svetten ska lacka ordentligt (behöver visserligen inte springa mer än fem meter för att börja svettas som ett riktigt svetto). Hur som helst. Idag var det dags för 10 minuter gång som inledning, och sen (5 min jogg + 2 min gång) x 3. Jätteskönt! Det känns som att kroppen börjar komma in i det, men som det står; man ska skynda långsamt.

Bedside Crib à la Arvid

Barnsängstillverkaren Troll har en gjort en säng som de kallar "Bedside Cribb" - en mindre babysäng där man kan ha ena sidan öppen mot sin egen säng och underlätta för närhet under nätterna. Vi blev lite inspirerade och gjorde vår egen "Bedside Cribb", genom att helt enkelt ta bort ena långsidan på spjälsängen. Sen står den inklämd mellan dubbelsängen och väggen. Det här är det bästa vi någonsin gjort tror jag. Arvid sover nöjt i sin egen säng, och ändå är han nära. Helt underbart när man ska amma på natten. Bara lyfta in honom på min planhalva :) Vet inte om det är sängens förtjänst, men han sover oförskämt gott där på sin kant.



















2008-07-01

En riktig hoppetossa

Elvira fick en studsmatta i våras, en i miniformat om man jämför med alla fyrametersmattor rintom i trädgårdarna. Hon hoppar massor och älskar den högt. Grannen kommenterade häromdan att jag hoppade med och tyckte det var ett bra sätt att komma tillbaka till matchvikt efter förlossningen ;) Den håller faktiskt för dotter och en av hennes föräldrar samtidigt. Och det är riktigt roligt att hoppa.

Se och bli smittad. Snart har du en studsmatta i din trädgård med! För det är roligt :D

Min underbara mormor!

Var och hälsade på min mormor i förra veckan. I sommar fyller hon 101 år! Det är så fantastiskt att se när hon får ett barnbarnsbarn i famnen. Även fast många funktioner som syn, hörsel och tal är nedsatt så vet hon i alla fall hur en baby i famnen ska hanteras. Arvid och Signe verkade stortrivasbåda två.