2007-05-19

Sitter på jobbet...

Det är otroligt lugnt idag, som om alla vet att idag är det lördag, då tar vi det lungt. Ingen ramlar, ingen spyr och ingen har ens lite värk. Vilket väl i och för sig är helt önskvärt. Att det ska få vara lugn hos de gamle... blir lite långsamt bara och jag längtar hem :) Hur ska jag kunna gå upp i arbetstid till hösten?? Jag längtar ju så fruktansvärt mycket hem och efter Elvira bara jag jobbar en halvlång dag.
Dessutom så är det här sista dagarna innan mäklaren kommer för att fota vårt radhus, för ja det ska säljas nu när det äntligen börjar bli färdigt. Johan sätter taklister i sovrummet och i Elviras rum idag. Två dörrfoder och nån liten täcklist här och där ska visst också upp. Lite dumt att jobba 7-17 de tre sista dagarna innan fotografering. Ingen homestyling här inte. Åtminstone hinns ingenting köpas in för att kunna stylas med. Men vi hoppas på fina bilder i alla fall :)
Direkt efter fotograferingen läggs det ut på nätet: svenskfast.se och hemnet.se sen ska det ut i tidningen en vecka innan visning tror jag. Visningen, la grande finale är den 4 juni. Oj va fint det ska vara då...
Igår tog vi bort plattorna på gången mot trappan och la dit grus istället. Plattorna var stora, gamla, fula och täckta med mossa så det blev ett ordentligt lyft. Jättesnyggt. Lite lantlig känsla sådär...bara några pelargoner saknas i idyllbilden.

Nu ska jag snart få åka hem. Bara 45 minuter kvar :)

2007-05-11

Inskolning

Den här veckan har varit den stora inskolningsveckan. Elvira har börjat på dagis och mamma och pappa har turats om att följa med. En timme om dagen med, av de pedagogiska fröknarna, noga uträknade aktiviteter. Inne ensam med fröken, inne tillsammans med två kompisar i samma ålder, inne med två andra kompisar i samma ålder (trots att hon ropade och grät för att hon ville vara ute), ute med alla barnen och till slut idag ute med alla barnen igen. Det är intressant att se hur hon samspelar, eller snarare inte samspelar med nya kompisar, när de dessutom är tjejer och nästan lika gamla. Total konkurens är väl de bäst beskrivande orden. Det är mycket "stopphanden", tillrättavisande med pekfingret och utrop som IA! (Elviras) Hon är i alla fall duktig och kommer nog trivas bra så småningom, även fast hon just nu frågar mycket efter dagmamma "Linna". Nästa vecka är det bara tre inskolningdagar, då hon ska börja äta mat på dagis och stanna lite längre. Sen blir det stora testet den 22:e då hon ska vara sin första hela dag 7-14. Hoppas att det inte gör alltför ont i mammas hjärta :)

Ljuvlig liten tjej har fått nytt namn - Juvlie!

2007-05-04

Träffat kär gammal vän

Har varit och träffat en kär gammal vän ikväll. Mycket kär, inte så gammal (27). Under gymnasietiden träffades vi varenda dag, i skolan, efter skolan och på helgerna. Efter gymnasiet åkte hon som aupair till USA, jag flyttade till Örebro. Nu bor vi sedan kanske sex(?) år fyra mil ifrån varandra. Men vi ses oförskämt sällan :(
Borde bättra oss nu... Riktiga vänner växer ju inte på träd:)

2007-05-01

Renoveringen
Snart har vi ett helrenoverat hem. I helgen har vi satt lite lister i köket och framför allt satsat på trappan. Förra ägaren hade tagit bort nålfiltsmattan, men inte kommit längre, så när vi flyttade in låg ett lager med lim eller fästmassa eller nåt kvar. Det har vi i olika omgångar värmt på med värmepistol och skrapat bort, sedan skrapat rent hela trappan och slipat med tre olika maskiner. Nu har vil målat och lackat.


Vilken skillnad!