2007-11-24

PIANO - IANO - ANO - NO - O!

Senaste tillskottet till vårt nya hem, är ett piano. Jättefint! Har fått det av våra vänner, som inte tyckte att de hade plats för det längre. TACK!! Inte för att någon av oss här hemma är särskilt musikalisk, men ändå. Jag kan väl plinka lite och Elvira kan säkert oxå :) Fint blev det i alla fall!

2007-11-14

Sömntuta















Det har vi en riktig en i vår familj.
Men ändå, kändes det osäkert hur det skulle gå å flytta till nytt hus, nytt rum och egen ny säng. Hon blev som jag skrivit tidigare blixtförälskad i sin nya säng, så fort den stod på plats i hennes rum. Och till vår stora förvåning vill hon somna där varje kväll och sover där hela natten igenom :) Helt fantastiskt. Ganska tomt bara i "stora sängen" som vi kallar vår dubbelsäng, när man har haft en varm liten gosig tjej där mer eller mindre varje natt i två år. Men det här är ju helt fantastiskt. Hon lägger sig med glädje, jag eller Johan sitter bredvid, läser ett par sidor i "min första bibel", ber alltid för Maja och sen ett varierande urval av kompisar, kusiner och annan släkt. Ibland sjunger vi, annars bara hon vänder sig om och somnar efter en stund. Ibland är det förstås lite protester, men absolut inte så som vi trodde att det skulle bli... Vi är otroligt tacksamma!
Nu ska vi ta tag i kisserit lite mer seriöst också. Hon älskar att gå i sina trosor. Ibland säger hon till och hon hinner till pottan och ibland blir det till att torka golv. Vi får väl se hur stor utmaning det blir ;)

2007-11-12

Pappas flicka


Elvira älskar att hjälpa till när pappa ska greja. Skuva, Pika, pika, pika å sånt är jättekul :)


















2007-11-09

Söt i tofs,
om man lyckas sätta upp en :)

När det är dags för dagis, är det nästan alltid "baja pänne" som gäller... Har man lite mer tid på sig kan man muta med lite av mammas hårspray om hon går med på att ha tofs. Mammas hårspray är nämligen tofsspray som man bara får ha om man har tofs ;)



















2007-11-06

Ultraljud nummer 2

Igår var det dags för ultraljud nummer två. Bebisen verkar må bra och växer som den ska. Liten justering i beräknad födelse-datumet bara, flyttat från den 14:e till den 7:e april. Sen får vi väl se när den lille behagar komma ut :) Är alltså i vecka 18+0 idag!
Den rör på sig så att man känner det nu - jättemysigt! Inga direkta sparkar, men liksom rörelser, mjuka och behagliga :)

2007-11-03

Så äntligen...

Nu är vi på plats i nya huset. En hel vecka har vi hunnit bo är, och vi stortrivs! Det har ju förstås varit massor att göra; köra grejer, packa upp, städa ur radhuset, göra klart den affären, besikta nya huset, bära, kånka å allt det där. De senaste dagarna har vi kommit till ro och verkligen kunnat njuta av att bo i stan. Det ser faktiskt ut som ett hem nu. Idag bestämde vi oss för att ta en dag som inte går i flytt-tema. Imorse steg Johan upp lite tidigare och tog sitt morgonkaffe och jobbade en stund, för ovanlighetens skull när han är ledig, eller har semester :) Jag och Elvira mornade oss och sen åkte hela familjen iväg och åt frukost på Grand. Jättemysigt! Riktig hotellfrukost med våfflor till efterrrätt!! Efter frukosten blev det bad på centralbadet i Croco Island- mycket uppskattat. Middan gjorde Johan. Det blev stekt laxfilé, poatis, ärtor och räk- och citronsås. Smaskens! Nu är det pyssel med det allra viktigaste - ljudsystemet...

Kabeldragning i vardagsrummet



















Här bor en prinsessa:














Är rätt nöjd med våra prinsessbokstäver, även fast det finns någon som gör mycket snyggare själv :)



































Mitt i allt flyttstök hittade vi en antik växasäng mitt i Norrköping, efter månader av letande. Vi såg till att åka dit med en gång å vi var föst. Eftersom vi blivit snuvade på sängen i Örebro, kände vi lite extra press att vara snabba :) Elvira var inte alls intresserad av en egen säng först, men när den väl stod på plats var det något helt annat. Första kvällen somnade hon bara vi höll handen och sjöng våra godnattsånger. Mysigt!














Vårt sovrum














Badrummet. När hantverkarna skulle sätta upp duschväggarna exploderade den ena, är verkligen glad att det inte hände sedan vi hade flyttat in... Än så länge har vi ett duschhörn, utan duschväggar...



















Köket...















..med matplats