2007-01-26

Jobbet då?!
Jo jag har fått ett riktigt bra jobb. Det är väl vad jag kan konstatera nu efter fyra vecckors introduktion. Jag hade en klasskompis som brukade säga att det är inte för den feta lönen man väljer att bli sjuksköterska utan för arbetstiderna :) Jobbar man inom vården så är väl kännetecknet just att man jobbar på oregelbundna tider och gärna mycket helger oxå. Men vad säger man om att bara jobba dagpass och endast en helg var sjätte vecka. Man kan inte klaga!
Det bästa med jobbet är dock pensionärerna, eller brukarna som man ska säga. Att ta sig tid att prata med dom och vårda det som behöver vårdas. Lägga om sår, dela dosetter, vårda i livets slut, prata med anhöriga och mycket mycket mer. DET är ett roligt jobb! Sen är det ju ett stort plus att ha så bra kollegor också. Vi är totalt 11 sköterskor i området med tre enheter med sammanlagt 165 brukare. På mitt hus (nyrenoverat som vi börjar flytta in i den 1/2) är vi fem sköterskor och så ska det nyanställas två till. De som har varit med ett tag får stå ut med en hel del frågor framöver, det kan jag lova.
Just nu håller jag på och lär känna de brukare som ska flytta med från gamla stället till "min" våning på det nya. Försöker sätta mig in i deras livssituation med bekymmer och alt, så gott det går. Det ska bli riktigt roligt att ha egna brukare sen och få ta ett eget ansvar för allt man gör.
Kanske att det börjar kännas lite bra ändå att jag bytte jobb....trots att jag hade mitt drömjobb.

2007-01-25


Elvira på fin restaurang med mormor och morfar...
Världens bästa dessutom, säger faktiskt Signe. Alltså mormor och morfar.
Livet som arbetande mor

Oj oj oj va tiden går fort. Jag hinner inte riktigt med själv. Jag har redan varit igång och jobbat fyra vckor. FYRA! Det käns helt osannolikt. Måste räkna efter... jo men det är väl vecka fyra nu, och jag började vecka ett. När morgondagen är gjord så blir det ju fyra. Tiden går ju fort när man har rolit, sägs det och det har jag. Vem kunde tro att jag som alltid älskat att vara hemmaskulle trivas bättre när jag får vara ute och jobba? Så är det i vilket fall. Med ett riktigt bra schema, bestående av mestadels korta dagar, en ledig dag per veckaa fem av sex veckor och bara tjänstgöring var sjätte helg, så stortrivs jag med det kombinerade mamma- och jobbarlivet. Sen kan man väl säga att jag har det lite smålyxigt också i och med att jag aldrig behöver lämna Elvira hos dagmamman på morgonen, det sköter papsen. Jag stiger upp kl 5, duschar och gör mig iordning, så 05.50 går jag till bussen. Nästan helt stressfritt. Jag sa nästan. Sen får Johan ta morgonstressen med Elliplutt, men han kallar det för kvalitetstid med sin dotter :) Hon vaknar en stund efter att han har stigit upp och kommer och visar att hon vill ha ny blöja och kläder, sen vill hon gå ner och äta välling och sedan borsta tänderna. Snacka om att barn lär sig rutiner! Hur som helst så är nog detta den mest stressfria lösningen för hela familjen. Jag skulle nog bara yra omkring om jag skulle göra iordning två personer. Jag får min lyx på eftermiddan istället. Bästa stunden på dagen - när jag hämtar min älskling! Vid 14.30 brukar det bli. Oftast tar vi en cykeltur hem från dagmamman och leker en stund när vi kommer hem. Favorit för tillfället är bilar (polisbil och ambulans som hon fått av sina kusiner). Sen blir det middag. Kl 18 har hon börjat se på Bolibompa och hur länge hon har ro att sitta still beror ju helt på vad det är. Så länge det är mycket barn eller djur, går det bra. Hon säger i alla fall "bompa" och pekar på TV:n när hon får titta. Nattning blir det nån gång vid sju-åtta och efter det är mamma helt slut! :)