- 600 g kycklingfilé
- 4 msk rapsolja
- salt och peppar
- 800 g potatis
- 1 lök
- 2 röda paprikor
- 2vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- 400 ml kokosmjölk
- 1 kruka koriander
- 1 msk råsocker
- 2 msk limesaft
2. Bryn kycklingfiléerna i 2 msk av rapsoljan, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter eller till innertemperaturen är 72°C.
3. Skala potatis och lök, dela och kärna ur paprikorna. Skär potatis, paprika och lök i 2 cm tärningar, finhacka vitlöken. Dela, kärna ur chilin och strimla chilin.
4. Fräs grönsakerna i resterande rapsolja, häll på kokosmjölk och låt det koka sakta ca 20 minuter. Hacka koriandern och tillsätt den tillsammans med råsocker och limesaft.
5. Servera kycklingen med potatis och paprikagrytan.
Jag bytte ut vitlök och chilifrukt mot lite Sweet chili-sås och paprikorna strödde vi på efteråt istället för att lägga i och koka, mest för barnvänlighetens skull :)
Idag blev det Kinesisk köttfärsröra i pitabröd. Det var nog veckans godaste!
No comments:
Post a Comment