2009-11-20

Klippning för 250 spänn

Igår var det då äntligen dags för Elvira att gå till frisören. Eftersom jag är som jag är, är det ingen idé att jag klipper henne. Då skulle hon i så fall bli tungen att gå med mössa både inne och ute ;) Och hon älskar att gå till frisören. Hon blir helt knäpptyst och säger inte ett ljud, inte ens när frisören ställer frågor... Men hon njuter! Igår kom vi ut från frisören, med klippta toppar, lila och guldglittriga blommor i håret och med ett hål i plånboken.
Första gången vi var där betalade vi 100 kr, andra gången 150... I april, när vi var där klippte hon Elvira och snyggade till Arvid lite och jag betalade 200:- för båda och nu 250 kronor! Man har ju aldrig extra kontanter på sig och för klippningen hade jag tagit 200. För om de hade höjt skulle de ju ha höjt till 200 för en klippning. Men icke! 250 var det och jag lyckades som tur var skrapa ihop lite parkeringspengar och så hade jag en extra 20:a i plånboken. Lite pinsamt att stå där och inte kunna betala, det har hänt förr kan man säga. Det värsta är att jag tänker fortsätta ta Elvira dit, för frisören är fantastisk. Nästa gång får jag väl ta med med en femhundring för att gardera mig :)

Arvid rockar loss på guran

2009-11-15

Språkutveckling på hög nivå

Arvid jobbar på med svenska språket. Det är sååå roligt att höra honom.
Nu har han nog fyra-fem ord, som han använder. Det är inte alla gånger ett ord bara betyder en sak, men ibland förstår vi honom ;)
Han säger:
Elvira - Nna
Mamma - Mama
Pappa - Baba
Boll - Gång, eller snarare gang, eller g-ng

Här har Elvira dukat upp alla hans bollar på bordet och han bjussar på två av sina ord :)


Helgens bravader

Den här helgen har vi längtat efter. Vi skulle åkt till Oskarshamn och träffat våra goa vänner och få träffa deras senaste tillskott - en fjärde son. Men eftersom barnen varit lite krassliga och ARvid fortfarande hade feber i fredags blev det ingenting av det. Istället blev det en LUGN hemmahelg. Idag har Arvid varit pigg och feberfri hela dagen, så det blir nog dagis imorgon.




Elvira hämtar inspiration inför julbaket















Arvid gör plommonsufflé med pappa






























En stolt tjej som alltid gör en massa grimaser



















(En liten parentes bara... den där Leila är ju grymt vacker alltså)

2009-11-10

Världens finaste storasyster

Bara för en liten stund sen, ramlade Arvid och blev jätteledsen. Elvira kom då självklart och ville trösta. Uppskattningen av storasysters tröst varierar hos Arvid. Men idag! Först kramades de, sen tog Elvira med sig lillebror till fåtöljen och satte sig där med honom och tittade på Fifi - blomsterflickan. Efter en stund ropade Elvira att Arvid sover. Tyckte inte det var särskilt troligt, eftersom han väldigt sällan somnar hos någon sådär, inte ens hos mor eller far. Men visst satt han där och sov. Gissa om det var en stolt storasyster som satt där! Så underbart!!

2009-11-09

Hushållsassistent

Skrev i förra inlägget att jag inte har någon hushållsassistent. Det är inte helt sant. Jag har en hushålssassisten som hjälper mig med allt och lite till, men ingen sån som man stoppar deg i...

Brödbak

Jag har bakat bröd! Och, ja, det är en stor sensation! Har läst och blivit inspirerad i diverse bloggar om brödbak och igår tänkte jag att jag skulle ge mig på "Världens bästa bröd!". Jag hittade det på Makenas blogg.
Jag åkte iväg till affären igår kväll för att veckohandla och passade på att köpa rågsikt, sölrosfrön, rågkross, jäst och linfrö. Glad i hågen kom jag sen hem och började. I receptet stod sen "Sätt degen som vanligt och jäs den i 30 minuter." Ja, om man nu visste hur man sätter en deg som vanligt, skulle det ju säkert vara superenkelt. Johan hade en idé och den bekräftades sedan av några Facebook-vänner :). Så då var det ju bara att fortsätta.
Allt rågsikt skulle visst användas, allt! Inte ens första ingrediensen fick plats i min största bakbunke, men skam den som ger sig. Har EN större bytta, en plastskål som jag haft till sallad när vi varit många. Så den fick bli degbunke, och eftersom jag inte har nån hushållsassistent fick det bli elvisp med degkrokar. Det funkade faktiskt fövånansvärt bra :)
Jättefånigt säkert, men jag var inte särskilt hoppfull inför brödresultatet och Johan fick höra på en del gnäll under kvällen. Men faktiskt. I morse när vi kom upp stod det nybakt avsvalnat långpannebröd i ugnen. Så nu har första frukosten med detta goda bröd avnjutits.

















Tack för receptet Makena! Om till och med jag har lyckats med det här brödet så är det nog ett väldigt enlkelt recept. Det är inte sista gången jag bakar det här brödet :)

2009-11-05

Äntligen

För nästan nio månader skrev jag ett inlägg "Fulast i vårt hus", efter en utmaning av Ebba om att visa det som är fulast här hemma. Jag visade då Johans Argon Cube från HiFi klubben:






















Nu har den äntligen blivit utvisad ur vårt hus, för alltid!
















Och istället står där nu denna skönhet!

.