2009-10-29

Lugn och ro i stugan

Bolibompa har en viss inverkan på barnen. Lugn och ro i huset en halvtimme :) Arvid brukar inte sitta såhär still, men idag var han ovanligt fascinerad.

2009-10-27

Firmafest på Louis De Geer

Jag har varit kulturell ikväll! Ingen vanlighet när det gäller mig. Men jag får nog bättra på det, för det här var fantastiskt!! Tillsammans med SON - Norrköpings Symfoniorkester framförde Peter Johansson och Matilda Hansson Musikalhits. Helt fantastiskt! När de framförde "Du måste finnas" ur Kristina Från Duvemåla stod luften still i De Geerhallen.
Alla anställda i Norrköpings kommun blir bjudna på det här i höst, och vi fick en riktigt trevlig kväll, jag och mina kollegor.
Kolla här!

2009-10-26

Jodå, visst finns den där...

Elvira bakade brownies med faster Anna och Arvid tokbusade med pappa, så jag passade på att ta en joggingtur. Det blev en runda på 48 minuter och visst finns den där. Även fast det går lite tyngre och trögare än vad det gjorde i somras, så finns helt klart kondisen där nånstans. 48 minuter på raken är ju inte helt fy skam i alla fall. Hoppas jag hittar den äkta motivationen att hålla igång nu också :)

2009-10-18

Premiärtur

Idag blev det helt oplanerat ett premiäråk på bönpallen. Sebba - Sebbesfrugas man - tyckte det var helt självklart att provåka, när han fick tillfälle. När han kom tillbaka, kunde jag ju förstås inte motstå. Det är ju grymt läckert alltså, men jag kan inte sluta tänka att, om vi vurpar, så dör jag eller så gör det i alla fall vääääldigt ont. Men det var häftigt ändå och jag lär göra det fler gånger, man vänjer sig väl :)


2009-10-08

Städflunsan?

Någonting flög i Elvira ikväll. Både Elvira och Arvid hade badat och var rena och härliga. När jag hade lagt Arvid och höll på och grejade lite i köket hörde jag hur Elvira gick fram och tillbaka i sovrumsdelen av huset. Rätt var det var kom hon ut i köket:
"Jag har gjort om i Arvids rum, eller jag har städat där. Nu ska jag städa mitt."
I Arvids rum var allt iordningplockat. Böcker uppställda i bokhyllan, bilar på sina platser och bollar i lådan. Jag blev nästan stum. I sitt rum började hon hänga upp kläder som låg på golvet, göra iordning myshörnan under sängen, plocka undan grejer från skrivbordet. Sen när hon hade dammsugit sa hon:
"Så, bara lite till", så plockade hon ordning på resten av rummet :)
Helt otroligt. Det har inte funnits tillstymmelse till städintresse i denna lilla flicka fram till denna dag. Nu ska här uppmuntras, så att det hänger kvar!


2009-10-07

Igång med jogget

Det är visserligen två dagar sen, men ändå. Efter att inte ha sprungit på en hel månad (tappade heeelt suget efter tjejmilen) så tog jag i måndags tag i det hela och gick ut och joggade en sväng. Lungt och skönt och bara i 20 minuter, men inspirerande och härligt. Det går inte komma ifrån löpning är bästa träningen! Får härliga flash backs från i vintras när man alltid sprang på nattsvarta gator nu när det blir mörkt på kvällarna. Det ska nog bli en ny härlig joggingsäsong det här. Planen är att gå lite på lågvarv nu under hösten och komma ut på minst 5 km, två gånger i veckan. Så får man väl öka på sen...

2009-10-05

Sökes: lättstädat flickrum!

Elvira har tyvärr fått fel gener av sin mor... Det har nog alltid sett ut såhär i mitt rum, när jag var liten. Ska försöka få ändring på det i Elviras rum nu i alla fall :D