2009-04-27

Träning inför milen

Den här veckan tog träningsprogrammet inför vårruset slut och eftersom vårruset inte är här förrän om en månad så måste jag ha nåt nytt att ta tag i. Det har i alla fall fungerat bra med att springa tre gånger i veckan, det har nästan hållt i tio veckor. Förra veckan, den hektiska veckan innan bröllopet. Då blev det dock så mycket som 0 pass - zero!

Tänkte att jag skulle börja följa ett träningsprogram på marathon.se som förberedelse inför tjejmilen. Jag har valt 50 minuter som måltid, men det är egentligen inte mitt mål att springa tjejmilen under 50 minuter, men jag springer ju redan milen under 60... så lite utmaning ska man väl ha. Dock efter dagens pass så undrar jag om jag behöver mer utmaning...tror att jag tror att jag är bättre än vad jag egentligen är. Men, men...bara att kämpa vidare :)

Så, i vilket fall. Nu blir det det här programmet. Kruxet är bara att det är uppbyggt på 4 pass/vecka och det är uteslutet. 3 är max!
Idag stod det på schemat; [Lätt distanslöpning 7 km, koordinationslopp 3x60-80 m och stretching 5 minuter]
Jag fuskade lite och körde bara 5,5 km innan koordinationsloppen. Och det var segt, kanske mest för att jag hade ont i magen hela tiden... (så skönt att man alltid har nått att skylla på).
På fredag ska jag springa med min syrra. Det ser jag verkligen fram emot!

Måste skaffa mig nya löparkläder också. Har tänkt till lite på mina som jag springer i nu...eh min overall från New line köpte jag när jag fortfarande bodde hemma hos mamma och pappa, och det vsar ju nyss, eller det är visst tio(!) år sen jag flyttade hemifrån. Kan inte tro att det är sant. Men det är nog så. Den har varit grymt bra - både sommar och vinter. Och mina nike-kläder som jag springer i på sommaren, käre nån de är nog ännu äldre.. tror att jag köpte dom när jag var 17.

Ok. Det får bli en tur till Stadium nån dag!

Oskar och Malin

I helgen var vi i Uppsala på det efterlängtade bröllopet. Oskar och Malin har äntligen gift sig! Det blev ett riktigt lyckat bröllop och de hade lyckats pricka in en dag med fantastiskt väder!
Elvira var brudnäbb tillsammans med Malins systrar (6år). Hon var så stolt över sitt uppdrag!

Såååå söt!






















Så snygga!!

Namnsmycke - äntligen!

Har länge gått och trånat efter ett namnsmycke med mina barns namn på. De jag har hittat har varit så grymmans dyra så jag har inte riktigt tyckt att det har varit värt det...men så hittade jag en bloggare som gör såå fina smycken; Dreams of pearls. Beställde sent i förra veckan och idag låg det i brevlådan - det gick så snabbt!! Och så fint det var! Man bestämmer själv hur man vill att smycket ska se ut och jag är så nöjd! Se själva och kolla in bloggen!


2009-04-23

Buskillen

Vi har en riktigt busig kille här hemma. En busig kille med många mysiga och mjuka sidor. Han är en riktig kramare och pussare. Dessutom så är han alldeles överförtjust i sin gosfilt!
Det är lustigt det där, vad barnen fastnar för som tröstare. I Elviras fall var det öronen. Om hon blev ledsen eller trött åkte båda händerna upp till öronen. Det händer fortfarande ibland, tom att hon gosar med någon annans öron om dom finns i närheten :)
Men med Arvid märktes det tidigt att han ville ha något över ansiktet när han sov, något att riktigt gosa in sig i :) Det har nu resulterat i en nu flitigt använd filt. Han blir så glad när han ser den, så att man själv blir full i skratt! Jag var helt beroende av mina gosgrejer när jag var liten, och det värsta jag visste var när mamma tvättade dom. Så viss förstående har jag för min son :)




2009-04-22

Sluta aldrig drömma!

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Sluta alrdig drömma, sluta aldrig hoppas!!
Vad mer kan man säga?!

2009-04-20

En helg i solen

Har haft en underbar helg! I fredags hade jag och Elvira myskväll i vanlig ordning. Talang är hennes nya favoritprogram, så det tittar vi på samtidigt som vi avnjuter lite goda snacks :) Det bästa är förstås när hon sedan somnar hos mig i soffan. Myyyysiiigt!!
Hela lördagen tillbringade vi utomhus. Grannen kommenterade härom dagen: "Jaha, så nu har ni skaffat en hel lekpark..." Det är underbart. Barnen är sysselsatta utan problem i flera timmar. Vi grillade och åt ute. Undrar om den här tiden på året faktiskt är den bästa av alla...
Det blev också premiärtur för Arvid på cykel, alltså i barnsadel. Han gillade det. Så igår cyklade familjen till kyrkan - två på varje cykel :) Efter kyrkan var vi på 25-årsfest och firade Annika! (Hurra!)
Helgen avslutades med en jogg runt strömmen tillsammans med Danni. Så roligt att ha lite sällskap på rundan! Så det blev ju faktiskt fyra(!) rundor i veckan.

2009-04-18

Backträning - tråååkiiiigt!!

Backträning börjar bli så tråkigt, det sägs att det ger resultat men att bli uttråkad på sin träning och dra sig för att gå ut och springa kan ju inte vara bra i långa loppet... Eller? Brukar läsa en blogg för inspiration: Löpning och livet. En tjej med lite högre ambitioner än de flesta vardagslöparna tror jag. Hon inspirerar i alla fall och får det att låta lätt och framför allt roligt med löpning. När hon pratar om backtäning, så är det något helt annat än när jag flåsar upp för någon liten backe :)
Idag var det i alla fall dags, enligt programmet, att springa lite backe. Jag tog inte samma gamla vanliga, utan tänkte att jag skulle njuta av våren i skogen. Det blev 3 x kort backe (1 minut) och 3 x ännu kortare backe (30 sek). Klart det var skönt när det var avklarat, men jag står inte ut så länge... Totalt var jag i alla fall ute i 45 minuter.
I skogen var det däremot underbart! Vitsippor, Tusilago och blå blommor över hela marken mellan stockar och sten. Fågelsång, solsken och andra löpare som tog sig en runda.
Nästa vecka är ganska lugn, träningsmässigt, men vi har ett bröllop (tjoho!!!) att förbereda under veckan och sen är vi borta hela helgen på bröllopet. Så vi får se hur det blir...

2009-04-15

Tjohooooooooo!!

Idag stod 60 minuters lätt jogg på schemat. Jag tog samma runda som jag och Johan sprang i lördags, alltså 10,1 km. Helt otroligt att kroppen ena dagen kan kännas som en stoppad korv och en annan dag kännas som att det är en kropp som tycker om att springa. Idag hade jag en kropp som gillade att springa! Jag kom hem på 57:15. Nästan två minuter snabbare än i lördags, och då sprang jag själv idag!! Är så grymt nöjd. Att säga att det kändes lätt att springa skulle vara en överdrift, men det kändes bra och jag hade krafter kvar på slutet och kunde öka.
I måndags när jag var ute på min morgonjogg så kändes det så gräsligt segt, som att all träning hade varit förgäves, men nu känns det bättre igen. Är grymt nöjd över att ta milen på 57 minuter!!

2009-04-13

Elviras tur

Nu är Johan ute och springer, men innan han sprang iväg så fick Elvira följa med på en runda runt kvarteret. Hon säger ofta att hon också ska ut och springa och träna. Så idag var det hennes tur. Hon tyckte det var jätteroligt!!











Morgonjogg har inte guld i mund

Steg upp med Arvid i morse (han tog sovmorgon till 07:18), åt frukost och hängde lite tvätt så att frukosten fick smälta ner lite... Vid nio gick jag ut och sprang en runda - Gah! Jag fattar inte, men jag kan verkligen inte springa på morgonen. Kroppen känns som en stor koloss som ska flyttas över marken.
Uppjogg 5 min, 5 km jogg ca 28 min och fem minuter nedjogg/promenad. Direkt efter uppjoggen fick jag håll som höll i sig hela tiden, så segt! Det kändes verkligen som att det inte fanns nåt endaste litet utrymme för att öka. Jag är så grymt dålig på att pressa mig själv :( Råkade komma åt klockan, så jag tappade några minuter på tidtagningen, 28 min är bara en uppskattning.
NU känns det i alla fall bra att jag tog mig ut och runt. Det är ju ändå en ganska bra start på dagen! :D

2009-04-12

Vilken underbar helg!!

Det här måste ju vara helgen som vi har väntat på hela vintern.















Helgen började med att solen kom i torsdags, ungefär samtidigt som Elviras faster Anna, faster Moa, farbror Gustav och hans flickvän Julia kom, från den stora ön i väst. Barnen älskar att leka med sina fastrar och farbröder, så det var förstås full rulle med en gång. På kvällen passade Johan och jag på att gå själva till kyrkan, på getsemanekväll. Riktigt skönt att få gå själva på möte för en gångs skull. (Vi följde även med ett gäng med kompisar till McDonald's efteråt - och gissa om det var mysigt!!) I fredags förmiddag kom sedan farmor och farfar för att gratulera Arvid på ettårsdagen.














En traktor med tippbart släp och en fotboll gömde sig inuti paketen. Arvid provade även traktorn som gåvagn men han såg mest ut som en gammal farbror som gick krökt över sin rollator :)















När mormor och morfar kom senare på eftermiddagen blev det tårta! Det är inte ofta vi samlar bådas familjer samtidigt, eftersom det är en bit att åka å så, så det var extra roligt!
Igår, efter Johans och min löprunda blev det premiärgrillning. Mmmmm!















Under hela helgen har vi varit väldigt mycket ute och under lördagen passade mormor och morfar på att göra vår utemiljö mer komplett. Arvid hade önskat sig en gunga i födelsedagspresent av dom, men det blev en hel gungställning!! Uppskattat av alla!















Idag var det förstås uppståndelsegudtjänst och efter det påskmiddag. Som kaffe på maten blev det premiärbesök på Färgargården, som aldrig gör oss besvikna. Gott fika, underbar miljö...kanon helt enkelt!

2009-04-11

Äntligen igång igen

Förra veckan stod 50 minuter jogg på schemat och jag var så sugen på att springa detta lite länge pass, men så blev jag sjuk. Efter 1 1/2 vecka tyckte jag att jag var tillräckligt frisk och gick ut och sprang. Efter 15 minuter hjälpte jag en annan tjej att ta hand om en hund som sprang lös på en stor väg i närheten. Efter kanske en halvtimme hittade vi ägaren som inte ens hade märkt att hunden var borta. Ja, ja, skönt att den inte blev överkörd i alla fall. Efter det hade jag svårt att motivera mig till att springa vidare, så det blev bara den återstående svängen hemåt.
I helgen så är mormor och morfar här så idag sprang vi ihop, jag och Johan. Det är så roligt!! Vi sprang en runda; hemifrån, två varv runt strömmen och så hem igen. Enligt Eniro.se var sträckan 10,1 km. Klockan stannade på 59:08 (för mig, Johan började sin spurt långt innan jag gjorde det). Det kändes riktigt segt i början, riktigt skönt mellan 30-45 minuter och inte helt utpumpat på slutet. Den här rundan gav helt klart mersmak. Gillar ju helt klart lite längre pass bättre, än att försöka pressa tiden på femman.

:)

Morgonpromenad

I morse vaknade jag och Arvid först. Jag fick sovmorgon i torsdags så idag var det Johans tur. Det är så tråkigt att stiga upp själv (eller Arvid är ju också med men..) så i morse bestämde vi oss för att göra nåt vettigt av morgonen. Vi tog en morgonpromenad i strålande solsken. Efter en halvtimme hade Arvid ledsnat på att åka vagn och ville köra istället :) Det har lossnat för honom med att gå nu i helgen. Han vill helst gå överallt, men ramlar han så kryper han vidare...


2009-04-07

Så underbart med vår!

Med det här vädret så finns förstås inte några alternativ. Man måste vara UTE och leka, en stund varje dag i alla fall. Elvira har haft feber i två dagar nu. Trodde förkylningen var över, då kom febern. Hon verkar inte vara särskilt påverkad av det, leker som vanligt. Så visst har vi varit tvungna att gå ut en stund i alla fall. Se själva, inte verkar hon sjuk?











Tror att det är dags att skaffa en gungställning att ställa på gräsmattan. Stenplattor är inte det mest barnvänliga underlaget...















Arvid satt i sandlådan och påtade i sanden. Han satt där hur länge som helst, och även fast han inte fick upp nån sand på spaden så verkade han trivas riktigt bra. När grannens hund kom ut, så såg han dock till att ta sig därifrån för att titta närmare på ulltussen :)

Ny kamera!


Äntligen har jag skaffat mig en ny kamera! Jag ropade hem en på tradera för ett par veckor sen och idag damp den ner i postlådan.
Inget märkvärdigt alls, men så man kan ta sina vardagsbilder i alla fall :) En Konika Minolta Dimage X60.




Elvira fick stå modell med en gång för att prova och för en gångs skull ställde hon upp mer än villigt! Nu blir det massa fotografering framöver! :)

Dansshow

Först måste man ju diskutera med sin andra hälft, vilken sång man ska sjunga och vilka danssteg man ska ta.
"Jag vet, vi tar en på engelska, en som är jättesvår för dig mamma!"












Å, visst var den svår. Jättesvår!

2009-04-06

Johans nya brillor



















Hahahahahahahahahahahahahahahaha!!

2009-04-02

Grattis Arvid!!!

Idag fyller lillprinsen ett år. Så nu har vi ingen liten bebis här hemma längre...
























Nya bilen blev favorit med en gång.


2009-04-01

För ett år sen

Den första april förra året, var egentligen inte särskilt speciell. Jag hade gått på föräldraledigt knappt två veckor tidigare och Elvira var hemma från förskolan eftersom hon hade vattkoppor. Jag var stor som ett hus och hade en vecka kvar till beräknad förlossning, och inget tecken fanns på att Arvid snart skulle anlända. Eftersom varken jag eller Elvira var på topp, försökte vi fördriva dagen på bästa sätt. Nu vet jag att det var en speciell dag. Det var sista dagen som enbarnsmor för mig och som ensambarn för Elvira. Den sista dagen vi hade tillsammans, ensamma. Det är ju förstås så mycket bättre att vara fyra i familjen, men det är ändå speciellt när man tänker på det.







































Busig trots sina prickar...














Vi tog en promenad med vagnen efter allt cyklande och Elvira klagade hela tiden på att jag körde för sakta. Jag samlade väl krafter för vad som komma skulle :)