2009-01-29

Favorit i repris

Idag bar det iväg till badhuset igen. Lika roligt denna gång! och det verkar som att det går snabbt för barn att få in rutiner..Elvira var helt inställd på att bada en stund, fika (äta banan) bada lite till, gå och duscha lite, basta och klä på sig för att åka hem. Inget gnäll, bara glädje :)
Jag och Elvira har bestämt att vi ska åka och bada varje vecka. Onsdagar och torsdagar är ofta långa sega dagar, eftersom Johan oftast är bortrest då. Jätteskönt att åka till badhuset och roa sig lite.
När vi kom hem gjorde vi kycklingklubbor i ugnen. Elvira "målade" dom med marinad och det blev såå gott :) Vi åt med morots- och paprikastavar och dipp på turkisk yoghurt. Allt fick man äta med fingrarna! "Mm, supergott, alltså" var Elviras kommentar. När vi satt och åt sa hon "va synd att pappa sover ensam, på hotell". Det är så gripande när hon längtar efter honom. Imorgon kommer han hem!!

Nu sussar barnen så sött, så jag ska väl passa på jag också. I morse vaknade Arvid kl 05 och vägrade sova mer, hoppas på bättre lycka imorgon!

2009-01-28

Dagens fynd och vårtecken


Var inne på CarroNilla idag - en inredningsbutik med allt möjligt roligt, bland annat har de grejer från Kid's concept En sån grej fastnade jag för. Inte till mina kids utan till mig! Ett stort garnnystan som är en lampa!! Å så mysigt! Eftersom det var 50% rabatt på allt i butiken, var jag bara tvungen att slå till :) Och så mysigt det blev!

Så hittade jag en supermysig halsduk på slutrean på Åhléns! Grönt och turkost gillar jag. Vi inredde vårt vardagsrum i vårt lilla radhus (2,5 år sedan) i grönt och turkost, så jag tänkte nog att den kombinaionen är över nu, men icke! I senaste numret av Allt i hemmet står det att kombinationen grönt och turkost är en av vårens trender, så kör på det! Halsduken kostade dessuton 25:- så det var inte så mycket att fundera på ;) Frågan är om det är dags att köpa vinterkläder när det snart är vår (för det är det snart!)












Ett vårteckan är att min chef bad mig lägga mitt schema för sommaren så att det är klart så fort som möjligt. Jag ska börja jobba den 1 juni och om schemat behöver vara färdigt snart så borde det ju vara vår... långsökt? Jag passade på att gå in på jobbet i alla fall när jag ändå var på stan, för att få de andras schema och kunna synka mitt med deras. Det är ju jätteroligt att vara på jobbet och hälsa på och det känns spännande att så småningom börja igen. För en månad sen kändes det nästan otänkbart att lämna Arvid - han är ju min lilla nästan alldeles nyfödda bebis. Men han får det nog bra mad pappa och syrran i sommar :) Nu när vi har bestämt oss för hur vi ska göra och jag har pratat med förskolechefen känns allting jättebra! Till hösten ska jag ju bara jobba 75 % och det blir rätt nice :) Tar man bort timmarna man gör den helgen man har på fyra veckor, så återstår bara 24 timmar att lägga ut per vecka. Det blir kanon!

2009-01-26

Förändring på gång i hallen

Badhuset

Vi åkte till badhuset här om dagen, jag och barnen. Har trott att vi måste åka alla fyra för att kunna åka dit, för vad gör jag om jag är fullt upptagen med Arvid och Elvira springer iväg...eller nåt liknande. Men det var ju bara onödig oro. Vi hade det hur bra som helst! Båda två Älskar att bada. Elvira blir helgalen och är inte rädd för nåt eller nån. Blir kompis med alla och leker så att det skvätter i hela badhuset.
Så sammanfattningsvis kan man väl säga att det blir fler turer till badhuset den här våren ;)



Veckans matlista





















Så har matlistan blivit planerad även för denna vecka. Tog fram den snygga listan som sebbes fruga har gjort åt mig, så nu är finns det klart och tydligt på pränt vad som ska lagas och ätas. Bara att göra, utan att klaga!

Kycklingklubborna är ett väl beprövat kort. De brukar vi äta med morotsstavar, gurkstavar och paprika. Jätteuppskattat även av Elvira som inte är nån stor grönsaksätare. Ibland har vi kokt ris till också för att få det lite matigare. Fiskpaketen är en nyhet för den här familjen i alla fall, men det låter lovande - tänk att få paket till middag!
Smaklig vecka!!

2009-01-22

Humor!

Arvid har en gosefilt från "Liten jag". Den är sydd i enkelt bomullstyg, alltså ett lager. På tvättrådet står det: "Was inside out". Funderar på hur jag ska vränga den...

2009-01-21

Löprunda och lite annat

Första veckan, med två löprundor/vecka som mål, är avklarad och gick bra. Pass nr 2 var visserligen sent i söndags kväll, men helt klart på rätt sida om veckogränsen i alla fall. Och ikväll var det dags för den här veckans första. Tänkte att jag skulle springa lugnt och länge, men fick bara 40 minuter på mig eftersom Johan skulle iväg. Så jag kom hem efter drygt 35 minuter med pigga ben. Det kändes bra! På lördag tänkte jag försöka igen med långsamt och länge och vara ute en timme. Får se hur det går :)

Lite annat då... Arvid sov lite halvtaskigt inatt. Mellan 02-03 var han bara så där orolig och gnällig utan att vakna och skrika. Klockan 03 var han klarvaken och absolut inte nöjd. Kollade tempen och visst hade han feber. Han fick alvedon och efter en timme somnade han igen. På morgonen upptäckte vi att hans tredje tand precis hade spruckit igenom. Inte konstigt att det är svårt att sova... Det lustiga är att tand nummer tre är inte en av framtänderna i överkäken, utan tand nr 2 åt vänster i överkäken. Kan de välja en annan turordning? Trodde att de alltid kom i samma ordning. Han kommer se hellustig ut med en tand på sidan :) Hoppas de andra kommer ifatt!
Tänder är temat för familjen idag. Både Johan och jag har varit hos tandläkaren. Det är ju inte jordens roligaste sysselsättning, men jag klarade mig helskinnad därifrån. Inga hål. Hurra!!

2009-01-20

Storhandling

Idag när vi lämnat Elvira på dagis, åkte jag och Arvid för att storhandla (det blir spännande blogginlägg av en hemmamamma ;) )
Jag har haft så svårt att motivera mig till att planera inköp och storhandla senaste tiden. Den som känner mig sedan längre tillbaka vet att jag har tyckt att det har varit jätteroligt att storhandla... Men den här veckan verkar inspirationen ha återvänt. Med en planerad matlista blir det ju mycket lättare. Så idag har vi handlat för att kunna genomföra planerade måltider i veckan. Känns ju jättebra! Arvid var tålmodig och jätteduktig så det gick smidigt också. På en timme hade vi vandrat igenom hela Willys och fått med oss de 81 varorna som stod på inköpslitan ut och in i bilen. Måste vara nåt slags rekord :)
Nu har jag och Arvid ätit broccolisoppa till lunch, så väntar tillagning och förtäring av tacopinnar till middag. Smaskens!

Mammas prins!

2009-01-18

Veckans matsedel

Måndag: Rester efter helgens festande ;)
Tisdag: Tacopinnar i tortilla
Onsdag: Kycklingsoppa
Torsdag: Currykorv med ris
Fredag: Bakad potatis
Lördag: Köttbullar och potatismos
Söndag: Ugnsbakad lax, potatis och kall sås

Barnens nya favoritsysselsättning

Lördagsprojekt

När vi planerade vårt hus så blev allting väldigt vitt. Väldigt fint, men väldigt vitt. De flesta väggar är målade vita, eftersom vi ville att det skulle vara lätt att ändra på det om vi kände för det. Nu ett drygt år senare har vi börjat prata om att vi vill göra det mer till vårt hus, mer mysigt. Johan har nog ledsnat mer än en gång på mitt tjat om vad vi kan göra med huset. Grått där, grönt där, mer här och mindre där. Men det är väl så, att det tar ett tag att bo in sig och komma på hur man vill ha det. Hur som helst, så satt vi och pratade vid frukostbordet i lördags morse och jag sa väl som vanligt att det vore roligt att göra om något. Den här gången hakade Johan av någon anledning på. Vi åkte och köpte färg och lördagsgodis och sen målade vi om innerhallen (den delen av huset som har alla dörrar, närmare bestämt sex!) Att måla känns ju som ett ganskla snabbt projekt, men inte när men väljer den delen av huset som har mest som måste maskeras. Men när natten kom (när nu kväll går över i natt;)) var den färdig, vår nya fina - mysiga hall!








2009-01-15

Matplanering

Jag gjorde en jättegod soppa idag, med linser, morötter och pasta. Både jag och Arvid tyckte det var jättegott! Det blev dagens lunch, efter en snabb planering av matsedeln för resten av veckan, igår kväll. Livet blir ju så mycket enklare, och maten så mycket godare, när det är planerat och det finns råvaror hemma. En dröm vore att varje lördag planera för kommande vecka och sen åka och veckohandla. Tror att det är en utopi i mitt fall - ouppnåeligt. Men jag ska i alla fall bli lite mer strukturerad och försöka ha ett planerat mål mat om dagen.

Så här ser det ut resten av veckan:
Fredag: Quiche med broccoli och tomat
Lördag: Pannkakor (Johans specialitet, han är inte tillfrågad än, men det blir aldrig pannkakor om jag ska göra dom...)
Söndag: Festpizza med kalkon och kantareller

Vi får se hur planeringen går på lördag ;)

Och de nominerade är...

Å va roligt! Jag har fått en utmärkelse för min blogg från Ebba OCH från Sebbesfruga. Dubbelt upp alltså!! Tack snälla ni, det värmer!!

Jag ger självklart denna award vidare till Kelly Steel och hennes kakburk! En blogg som förgyller vardan, där hon delar med sig av allt vad mammalivet kan innehålla.

2009-01-13

Sovlösning

"Tio steg till bättre sömn: Somna snabbt och sov hela natten" stod det på Aftonbladets löpsedel idag. Låter ju väldigt lovande! Jag gissar att första punkten är: Lämna bort barnen till farmor och farfar/mormor och morfar :)

Snart är det vår :)

Hittade en så bra bild när jag satt och gick igenom lite bilder på datorn. Bilden är tagen på Kolmårdens djurpark när vi var där med dagis i maj. Måste bara lägga ut den här för Elviras min är så härlig ;) Tänk snart är det vår och sommar igen!!


Jag har en plan...

Den planen är att börja följa ett träningsprogram den 25 februari. I programmet, som är från marathon.se, ingår löpning av olika slag tre gånger i veckan. Eftersom Johan reser en del i jobbet kanske det inte funkar att komma ut vid varje tillfälle, men det är min målsättning i alla fall. Fram till 25 februari är målet att springa två gånger i veckan istället för en gång i veckan som det har varit nu, de senaste fyra veckorna.
Wish me luck!!

2009-01-12

Vajföj???

Den stora frågan hemma hos oss är just nu "Varför?". Hela tiden ställer Elvira denna fråga. Och även fast man tycker att man kommit till botten av frågan, att det inte går att ge fler svar, så kommer det ett "vajföj?". Gulligt kan man tycka och det är det! men ibland blir jag så less på det. Det är mycket som rör sig i en treårings huvud. Det största varför är "Varför har jag ett hål här?"(Gapar stort och pekar längst bak)
"För att maten ska komma ner till magen" försöker jag
"Vajföj?"
"För att du ska kunna växa och bli stor och stark."
"Vajföj?"
Och så vidare... :)

2009-01-08

Kakor och bullar i stora lass!

I måndags bakade Johan och Elvira biscotti. Dom blev hur goda som helst. I tisdags bakade Johan och Elvira bullar. Igår tänkte jag att jag kan ju inte vara sämre, så jag satte igång och bakade småkakor. 80 bondkakor, 30 kolakakor och 50 chokladsnittar blev det. Så nu är det bara att komma å fika!!





2009-01-05

"Han ställde sig!"

Arvid följde med pappa in på toaletten idag. Då ropade Johan. "Va duktig han är, han ställde sig upp mot pallen här nu..." Precis som att han gör det nu och då, men det var ju fösta gången, så mamma och Elvira blev eld och lågor!
Nu har han fattat tekniken och ställer sig upp här och var.












Tio minusgrader

När vi kom hem från kyrkan i går kom grannen ut samtidigt som vi kom ut ur bilen. Han skulle ut och springa, i femton minusgrader. Jag var stum av beundran, medan han bara sa att "ja, jag springer året om". Han tyckte nog att jag var lite konstig, men för mig har det alltid varit självklart att är det för kallt så springer jag inte. Ett par minusgrader har varit ok, men inte mer. Inte för att jag har provat att springa i kallare väder utan bara för att jag trodde så. Men det är klart att det måste gå att träna när det är kallt, hur går det annars för skidåkare och bandyspelare?
Jag blev ju förstås heltaggad och blev tvungen att prova. Så idag när det stod -10,0 på termometern blev det en runda. Först var det sviiinkallt, men efter 15 minuter när kroppen hade kommit igång och värmt sig själv var det jätteskönt. Inte nästan jätteskönt, utan verkligen jätteskönt! Det gick lätt att andas och kroppen kändes pigg. När jag kom hem till vår gata mötte jag grannen i sin bil. Så lättpåverkad är jag ;) Det blir nog fler rundor i det kalla vädret...

Nyår

Nyårsfirandet blev fantastiskt roligt det här året! Vi firade ihop med massa kompisar (tror vi var 13 utan barn). Kvällen inleddes med fyrverkerier framme på sta'n (undrar lite, varför man inte har fyrverkerierna vid tolvslaget?) Sen lagade vi mat tillsammans och åt den, trerätters middag blev det: toast skagen, tacokyckling och Panna Cotta. Arvid somnade precis innan middan och Elvira somnade i bilen innan efterrätten när jag och hon tog en biltur. Resten av natten var vi barnfria!! (väldigt tjat om att vara barnfri på den här bloggen, men det är ju rysligt skönt emellanåt och det var grymt läckert att ha nyårsfest samtidigt som barnen lyckades sova) Hur som helst så närmade vi oss midnatt och vi bestämde att vi skulle spela lite spel och snacksa efter tolvslaget, och föreställningen var, i alla fall hos mig, att vi håller väl på till tvåtiden, eller nåt liknande, sen måste vi nog sova. MEN så blev det inte! Vi hade så roligt och tiden bara gick... Vi spelade singstar, massa andr TV-spel och ett sällskapsspel "Helt hysteriskt" - det var det! kl 05.45 gick gästerna hem och 06.00 låg vi i sängen. Arvid sov ovanligt länge och krävde inte att få gå upp förrän 07.45 :) Men det var det värt!
Än en gång - Gott nytt år!!

2009-01-01

Gott nytt år!!