2008-11-26

Delad

En del av mig vill vara hemma och ta hand om mina barn. En annan del av mig vill jobba och utvecklas som sjuksköterska. Har varit hemma sedan den 17 mars och är egentligen inte jättesugen på att jobba. Samtidigt vill jag hålla mig uppdaterad och inte komma bort från jobbet för mycket, så när min chef ringde för några veckor sedan och undrade om jag kunde jobba extra tackade jag ja. Nu på fredag och lördag är det dags för mamman att bli sjuksköterska igen... Å jag kommer längta ihjäl mig efter mina barn!
Jag och Arvid åkte i alla fall till jobbet idag för att se till att jag kommer in i alla nyckelskåp och dataprogram. Hade "Ottilia" som lösenord innan jag gick på mammaledighet, trodde det var en liten tjej i magen;) Så alla lösenord var jag förstås tvungen att ändra... Det var faktiskt jättekul att vara tillbaka på jobbet, nå nu längtar jag lite efter att få gå till jobbet på fredag OCH komma hem till mina barn efteråt :D

2008-11-25

Se upp i backen!!

Idag var backen mer uppkörd och tillplattad, så det gick undan med pulkan. Elvira jublade och skrattade hela vägen ner, varje gång. Vi har hittat en riktigt bra backe, bara 10 minuters promenadväg härifrån. Idag tog vi dessutom dubbelvagnen för att spara på tårar och tålamod. Så bättre förberedda än förra gången hade vi en mysig eftermiddag i backen. På toppen av backen är en liten lekplats med gungor och rutchkana, så ledsnar man på att gå upp för backen (hon skulle aldrig ledsna på att åka pulka om hon bara slapp att gå uppför) kan man alltid gunga eller så... Efter pulkaåkningen gick vi förstås hem och gjorde iordning ostmacka och varm choklad. Å sen blev det ett varmt bad :)

















En Elvira-ängel.






Facebook

Är Facebook en drog???

2008-11-24

Jag är smart!

Varje kväll innan Elvira ska sova läser vi en bok. Ikväll valde Elvira "Små bilar & stora fordon". I den brukar vi säga vilken, bil, lastbil, eller traktor vi skulle vilja ha. När jag valde en av bilarna så hon "Du är smart. Mamma, jag tycker du är smart." :)

Veckan som gick

Det blev ju ingen Oskarshamnsresa, men när barnen var nästan friska åkte vi som planerat till mormor och morfar i onsdags. Eftersom Arvid har sovit dåligt om nätterna nu när han har varit sjuk så var jag ovanligt trött på dagarna och kanske inte så trevlig att umgås med. Men det är ju alltid så skönt att komma hem till mamma och pappa!! Det blev mycket måla, spela spel och leka med barbie för Elviras del. Tyvärr (för Elviras del) så tror jag att det var mormor som blev den flerfaldiga "fånga ballongerna"-mästaren. Grymt bra spel för en treåring, för det går inte för den vuxne att antifuska för att barnet ska få vinna. Det är nyttig träning det med. Elvira blev riktigt nöjd när hon blev trea också faktiskt.
Så i fredags eftermiddag åkte vi ner till det nya resecentrum och hämtade pappa Johan som kom från Borlänge och så åkte vi ut till farmor och farfar för att fira farfars 50-årsdag. Fredag kväll blev det middag med familjen (med sex syskon blir det ändå ganska många ;)), lördag öppet hus för alla och söndag en lugn dag. Rolig helg med mycket firande, men mysigast var nog när jubilarens alla barn, med respektive, åkte hem och tittade på "Mamma Mia" tillsammans, efter 50-årsfesten. Jag och Johan är ju äldst, men det är ändå så roligt att umgås med de andra även fast de är rätt så mycket yngre än oss (gänget utan oss sträcker sig från 12 till 25). Jag får tänka till ibland att jag faktiskt är 28 år, inte för att det är någon ålder, men malin är 21 och henne är jag ju jämnårig med ;) Dessutom är jag nästan jämnårig med Gustavs Julia och Emanuels Sara som fortfarande går på gymnasiet. Så det så!

Hej mitt vinterland!!

Snön låg i ett tjockt lager och lyste upp tillvaron i morse. Så när vi hade bylsat på oss alla vinterkläder och skjutsat Johan till tåget idag (han ska till Arlanda och vidare till Bryssel, så vi hoppas att han kommer iväg), tog vi oss iväg till pulkabacken. Arvid i vagnen och Elvira i släptåg i pulka. Så mysigt (och lite svettigt och lite jobbigt). Roligt hade vi i alla fall, men nu ska vi vara inne i värmen en tag :)

Hann bara ta ett kort innan batterierna tog slut i kameran och det blev inte direkt lyckat ;) men det syns i alla fall att det är vinter...

2008-11-17

Julen kom tidigt i år

Världens sötaste tomtenissar :)

Sitter och latar mig lite och bloggar. Har precis varit till Apoteket och köpt nässpray till båda barnen. Arvid är febrig och gnällig, Elvira bara genomförkyld. De somnade i vagnen och sover nu. Elvira sover aldrig middag, för då somnar hon inte på kvällen. Men visst måste man få sova lite när rösten knappt håller att prata med och näsan bara rinner och ändå är så täppt att den inte går att andas igenom? Hoppas detta är snabbt övergående för de små liven!
Vi skulle ha åkte till Oskarshamn idag, till våra underbara vänner som flyttat långt bort, så snart vi bara hade vaknat. Elvira vaknade i morse och viskade till mig; Vad ska vi göra idag? Åka till Benjamin?! (Trots att vi inte pratat om det på hela helgen) Så blev det då inte. Vi insåg att vi varken ville smitta familjen eller vara där med sjuka, gnälliga barn... SÅÅÅÅÅ TRÅKIGT!! Sist vi skulle träffas ställde vi också in, då för att Johan var sjuk. Längtar efter dom!!
Istället blev det en promenad till Apoteket, där jag träffade en undersköterska som jag jobbade med på geriatriska kliniken i Linköping, mitt första år som sjuksköterska. Det är alltid roligt att träffa någon därifrån, och bli lite uppdaterad på vad som händer. Sen gör det ju att man saknar stället också. Det var fantastiskt roligt att jobba där! Längtar tillbaka ibland, men det är ju bara att inse att vill man bo här och ha barnen på dagis här, och dessutom har en man som reser en massa i jobbet, då kan man inte åka till Linköping varje dag. Trivs ju jättebra med mitt jobb som kommunsköterska, men skulle en geriatrisk klinik öppna här så skulle jag nog ha svårt att stå emot...
Måste nog väcka barnen nu, åtminstone storasyster...

Låt mig presentera

Mr Huvudfoting. Jodå, nu har det hänt ;) Oskar och Malin och Malins syster med man var här i helgen och vi har haft en jättemysig helg! Malin sa när hon åkte att hon säkert hade glömt nåt, och det hade hon. Örhängen och spännen. Jag tänkte att vi kunde ta med dom till helgen när vi ska fira farfar som fyller 50. Det tyckte absolut inte Elvira. De skulle skickas här och NU. Jag gick med på om Elvira lovade att skriva ett fint brev också, inga problem :) När hon satt där med brevpappret och pennorna föreslog jag att hon skulle måla en gubbe till Malin och det gjorde hon...

(Det som ser ut som magen, är inte det, utan munnen - en stor glad öppen mun ;))

2008-11-14

Framåt, uppåt!!

Viljan finns. Min pojke vill bli stor. Det vill jag också att han ska bli, men inte än ;) Med Elvira var jag hela tiden ivrig efter hennes framsteg och ville att hon skulle bli stor, men nu... Arvid är ju precis bara nyfödd ju, min lille bebis. Läste i Elviras bebisbok igår. Hon började krypa när hon var 7 1/2 månad, det är ju Arvid om några dagar bara ju. Får väl se vad som händer... Nu har han i alla fall upptäckt bordsbenen på soffbordet. Upp vill han, men han kommer bara upp på knä. Än så länge.

Morfar 60 år

Förra helgen firade vi morfar som fyllde 60. En hellyckad helg med mycket umgänge med underbar familj.

Hurra för morfar!!









Morfar och yngsta barnbarnen Arvid och Maja








Elvira äter god glass, efter en fantastisk middag








Lilleman var snyggast!









Något uttråkade middagsgäster roade sig på egen hand








Kvällsgymnastik i vardagsrummet, fotografer var ej välkomna












Grabbarna håller ihop ;)









Vi passade också på att fira kusin Elia som fyllde fyra, och pappa förstås, på fars dag!

2008-11-11

Egotripp

Har varit på utvecklingssamtal på förskolan idag. Det är ju en höjdpunkt varje termin. Pratade med en mammakompis som jag promenerar/fikar med varje tisdag om det idag och vi konstaterade att det är en riktig egotripp att gå på utvecklingssamtal. Sitta och prata om MITT barn i tre hela kvartar. Helt fantastiskt ;) Hehe. Skämt åsido...
Elviras kontaktfröken är så underbar. Vi är så glada över alla fröknar på dagis men speciellt för henne. Det finns många saker som håller oss kvar i den här staden, men framför allt förskolan. Vi gick igenom i alla fall vad som hänt och så sedan sist och det händer ju massor på ett halvår. Fröken frågade om Evira målar mycket hemma, om hon målar gubbar, huvudfotingar. Dom har man ju hört talas om, men nån sån har vi inte sett skymten av. Det hör tydligen till åldern så det kommer väl vart efter. Både hemma och på dagis målar hon oigenkännliga saker, men sen klipper hon ut det och då ser man vad det är. Fröken hade sparat en toalett som hon hade klippt ut. Klockrent! :) Hon sriver ju i alla fall bokstäver, så fröken konstaterade att det inte hade med att få ihop figurer att göra utan snarare ointresse för tekniken... Vi får väl se hur det går med gubbarna. Måste prova henne nån dag.

Så var det morgon igen...

Arvid har en viss ovana att äta på natten. Förut kunde det bli ganska mycket välling på en natt, men så fick vi lite tips av vår underbara BVC-sköterska som har gjort att det gått att dra ned på vällingen avsevärt. Senaste månaden har han fått en vällingskvätt nån gång mellan 00-02 och en mellan 04-06. Även fast han bara äter och sen somnar om igen så frestar det ju på föräldrarnas sömn som hackas upp... Längtan har i alla fall varit stor efter att få sova en hel natt. Vi har ju varit bortskämda med Elvira som sovit hela nätter sedan hon var två månader. Inatt har i alla fall Arvid sovit hela natten :) När han vaknade klockan fem för att, vad jag trodde, få lite välling och sen somna om igen, hade han istället bestämt att han sovit tillräckligt mycket den här natten, efter tio timmar i sängen. Det var bara att pallra sig upp. Nice :) Men hellre tidiga mornar än nattvaka...

2008-11-10

Femman igen...

Var ute och sprang i fredags, min uppmäta femkilometare. Gick in för det betydligt mer den här gången och kom hem när klockan stod på 26:22. Så visst finns det förbättringspotential :) Blir inte så ofta nu bara när Johan är borta mycket och det är så fasligt mörkt och kallt ute... Men varje gång det blir, så blir det ju och det är ju bra i alla fall :D

Framåt!

Framåt vill han, men det går mest runt runt... Antingen rullar han runt liggande eller så sitter han och snurrar runt med hjälp av fötterna. Ibland lyckas han ställa sig på händerna och ena knät, men då fastnar det andra benet under honom. Det är så kul och händer så mycket nu, men jag tror verkligen att jag kommer se tillbaka på bebistiden och tänka, "så skönt när han var still!" Det verkar bli en klåfingrig liten kille det här ;)

2008-11-01

Vår sångfågel

Efter maten idag satte vi på ungdomsmöte från Youth '08. Malin är ju förstås med och sjunger på mötena till Elviras stora förtjusning!
"-Malin, jag ser Malin, Malins huwe!" (man såg Malins huvud bakifrån en gång och hela Malin framifrån många gånger)
Sen kan hon stå länge och sjunga, med sin mick förstås.
"-Jag vill sjunga som dom."
Det bådar ju gott för framtiden, med en lovsångare i familjen. Ska bara jobba på texten lite. I en sång sjöng dom "Helig, helig..." om och om igen.
"-Elin??" Mmm det kan man verkligen undra varför de står och sjunger om Elin i kyrkan... :)

Milen avverkad!!

Nåväl, inte riktigt riktigt en hel mil, men 9640 m.
Hade ju tänkt att jag skulle ta mig upp till elljusspåret idag och springa en riktigt uppmätt mil och se hur jag skulle orka med det. Spåret ligger dock en bit utanför stan, vet inte exakt var, så det kräver lite mer planering. Dessutom har Johan fixat med bilen hela dagen idag och jag kände inte för att cykla upp och yra omkring innan mina arma ben kunde börja springa... Skönt att det finns så bra ursäkter. MEN jag struntade inte i att springa i alla fall. Det bästa sättet att springa är att öppna dörren, gå ut och bara springa, utan planering och göra upp rundan under löpturen. Brukar försöka tänka lite innan eftersom jag tycker att det känns lite tryggt att kunna säga till Johan åt vilket håll jag ska och i vilket område jag håller mig. Hur som helst hade jag bestämt mig för att springa runt strömmen, visste sen innan att den rundan tar runt 45 min. Väl ute blev jag sugen på att springa längre, hade dessutom sagt att jag skulle vara ute en timme... Fortsatte efter strömmenvarvet på den senare delen av min uppmätta femkilometare. Grovt räknat mellan löpstegen, borde det bli uppåt milen. Och det blev det. Ritade in rundan på funbeat.se och den blev nästan en mil, som avverkades på 57.55. Är riktigt nöjd! Men det kan ju helt klart bli bättre ;) Har förlängt sträckan lite nu, till exakt 1 mil och ritat in den i funbeat. Den får det bli nån annan dag...