2008-09-26

Mitt håååår!!

Jag har klippt av mig håret...

Är nog ganska nöjd. Men det blir aldrig som jag försöker beskriva att jag vill ha det. Frisörer och jag pratar nog inte samma språk. Ser mer ut som en strikt page, än kort busigt... Får väl gå å fixa till det lite om det är så. Ska vänja mig vid att inte ha mina långa slitna tåtar kvar först bara :)




2008-09-25

Elviras kök

Vi har gjort i ordning en liten köksdel i Elviras rum. Där älskar hon att stå och baka och laga mat. I morse bakade hon "mjölkpaket" i diskhon. Vet inte riktigt hur man gör men hon var i alla fall nöjd med resultatet. Innan vi skulle gå iväg till dagis var hon tvungen att städa undan. Hon är nästan lika bra på att städa som mamma är ;)

















Vart resten av grejerna tog vägen vet jag inte, får gå å kolla i garderoben, eller under sängen... Men visst ser det rent och prydligt ut på köksbänkarna i alla fall?! Det är väl det som är målet?!!

2008-09-24

Sommarens vackraste jogg

Det kan väl konstateras så här i efterhand (för nu är väl sommaren officiellt slut?) att detta blev sommaren då jag kom igång att springa igen. Det är så fantastiskt skönt att bara kunna ta på sig löparkläderna och springa en runda, och orka! Inte behöva tänka ut på förhand "springa två minuter - gå en - eller ska jag öka till det dubbla, eller?". Nu bara springer jag. Aldrig några uppmätta sträckor, utan bara på tid. Det blir ju ofta på kvällstid och jag skulle aldrig våga springa i skogen, i spåret, även fast det är upplyst. Men jag är lite sugen på det. Hur snabbt springer jag fem kilometer egentligen? Och en mil, orkar jag springa en hel? Det börjar bli dags att kolla antar jag. Jag har ju nått ett delmål nu, när jag orkar springa 30 minuter i sträck utan problem, så det kanske är dags att sätta upp nya mål nu. Kanske ett lopp att träna mot. Vi får väl se...
Var ute en sväng igår och sprang, efter två veckors uppehåll (Johan har rest mycket) och det var skööönt!

Lite bilder på sommarens vackraste jogg. På Gotland, vid stranden, i solnedgången. Kanske inte sommarens bästa jogg i något annat avseende, men vackert var det :)

Fem saker...

Hittade en kul lista hos sebbes fruga. Älskar "fylla i"-saker, så jag är inte sen att hänga på :)

Fem saker i min frys:

* Frysta barnmatsiskuber
* Fryst spenat
* Massa korvbröd
* Massa grillkorv
* Bröd

Fem saker i min garderob:
* Julklappar till barnen
* En del kläder jag äntligen kommer i igen
* En del kläder som jag önskar att jag aldrig kommer i igen ;)
* Löparkläder
* Nyinköpta strumpor

Fem saker i min bil:

* Två barnstolar
* Parkeringsskiva
* Etanol
* Några cd-skivor
* Kartbok - hurra!

Fem saker i min handväska:
* Extrakläder
* Blöjor
* Almanacka
* Teckningar från dagis (kartor över allt möjligt och omöjligt)
* Plånbok

2008-09-18

Och så kom hösten...

Vart tog sommaren vägen egentligen??! Nu är det snart oktober!! Helt otroligt, men ändå mysigt. Hög frisk luft, man får klä på sig lite extra och kura under en filt framför TV:n på kvällen... Hur som helst insåg jag att hösten var kommen här om dagen och åkte och köpte lite nya blommor. Två prydnadskål och ett boll-kryss. Bytte ut några av blommorna i min favvo-låda och lät de som verkade fortsätta att trivas i det lite svalare vädret vara kvar ett tag till. Visst blev det fint :) Kålen syns visserligen inte, men den finns där bakom burret...


2008-09-17

Det ringde på dörren

Vi hörde talas om för ett tag sen att det finns sportklubbar och liknande som går runt och säljer färska frallor på lördagar. Hur smidigt som helst. Har väntat ett tag på detta ska komma till vårt område, och så äntligen i söndags ringde det på dörren. En söt kille 12-årsåldern (går i sexan, då är man väl 12?) stod och stakade fram en fråga om vi ville köpa frallor, eh, vi ska åka på klassresa...så... om ni vill, frallor varje lördag i tio veckor, eh.
- Om vi vill?!!!! Klart vi vill!! Han verkade något förvånad över min entusiasm, men vi hade ju bara gått å väntat på att någon skulle ringa på dörren. Tre frallor varje lördag i tio veckor kommer att ploppa ner i vår brevlåda. Lite helglyx får man väl unna sig! Frallorna kostar 4 kr styck så det blir ju biligare än att åka och köpa egna :)

2008-09-14

Dagens middag

Åt så god mat idag!
Älgstek med kokt potatis och kantarellsås, morötter och lingon. Det som gör det ännu roligare och godare är att vi skippar det där med närodlad mat... Morötterna och potatisen är väl från de östgötska vidderna, men älgen är från pappas skog likaså lingonen, som också har passerat min mammas kök och blivit förgyllda. Kantarellerna kom Johan hem med i fredags, plockade av min svärmor i Kållandsös djupa skogar. Det är sån lyxmat man tar fram mot slutet av månaden ;)

2008-09-13

Rulla runt

Arvid har lärt sig att rulla runt från rygg till mage. Han avskyr att ligga på mage, och har typ alltid gjort... Men runt ska han. Var man än lägger honom på rygg ska han envist rulla runt till mage för att sedan bli helt förtvivlad.
Så här ser det ut hemma hos oss:
(Glöm inte lägga till ljudet också för att få rätt bild av det hela - uäääää, uoäää, uööoöääää!!)



















Det är ju förstås bra träning och han blir väl bättre och bättre på magläget. Snart lär han sig väl att rulla tillbaka till rygg igen, så kan han bestämma helt själv hur han ska ha det :)



















Sötnos, eller som en kompis i kyrkan sa idag: "lille prinskorv!" Visst är han vår lille prinskorv :)

Pyssellördag

Idag har varit en riktig "innesittardag". Helt otippat satte jag och Elvira igång och pysslade, brukar ju inte vara riktigt min grej. När vi möblerade om Elviras rum för några veckor sen gjorde vi också i ordning hennes lilla bord till ett pysselvänligt bord. Sedan dess har det använts flitigt. Idag har vi målat, klippt, häftat, tejpat och haft mysigt jag och hon, medan pappa och Arvid passade på å sova...


































För den som inte ser så är det här en drake som sprutar eld :)

2008-09-03

Min underbare son

En ängel i bibeln säger i ett sammanhang: "mitt namn är Underbar". Det är ju verkligen underbart och Johan och jag har länge sagt att om vi får en son så ska han heta Underbar. En son fick vi och nu heter han UNDERBAR!!'
Fick registerutdrag från skatteverket idag och hans namn är: Arvid Bertil Underbar.
Hurra! Det gick igenom!

Uppföljning

Känner att jag är lite dålig på att följa upp mina inlägg, men visst blev det en löptur i onsdags efter inlägget i tisdags. Johan kom hem lite sent så därför blev det en tur i mörkret och bara på belysta gator bland villorna i området. Försökte mig på ett intervallpass. 2 min löpning (tempo) och 1 min rask promenad x 6. Skulle väl egentligen joggat emellan de snabbare passen, men orkade inte riktigt det. Eller mitt huvud orkade i alla fall inte... Perfekt väder var det i alla fall! Det småregnade hela tiden *I like*. I söndags blev det också en tur. 30 minuter i skogen. Känns verkligen bra. Har inte en tanke på att jag ska stanna och gå eller ta en paus längre (att jämföra med i början på sommaren när jag knappt orkade springa sex minuter i streck). Johan lagade mat med barnen under tiden, så jag kom hem och satte mig vid dukat bord. Det kändes lyxigt :)