2008-01-26

När mamma är borta dansar råttorna på bordet!




Jodå, när mamma är borta, då kommer allt möjligt fram på "att-göra-listan". Igår när mamsen höll sig hemifrån i 2,5 timmar (jobbade för ovanlighetens skull lite längre än papsen) passades det på.








Kakbak i stora lass!! Och goda blev dom!
Min nya sport...

Full pott igen och härmed avslutas den nya sporten. Får skaffa mig en ny... innebandy, löpning, eller ridning kanske. Men det får vänta tills ägget är kläckt :)

2008-01-18

Min nya sport...

Full pott resten av veckan!

2008-01-15

Min nya sport...

Den nya sporten är just nu att se hur många påsar med blöta byxor/trosor/strumpor som ligger på Elviras hylla på dagis när man ska hämta för dagen. 5 poäng för noll påsar. Sen dras det två poäng för varje klädpåse. Igår blev det full pott, med 5 feta poäng! Idag ramlade vi raskt ned på 1 poäng... Problem blir det om vi landar på -1 poäng för då har vi en nakentuss som springer omkring på dagis, eftersom extrakläderna tar slut där :( Får nog bättra på förrådet lite och hoppas på bättre tur!

2008-01-14

Min nya drog!!!

Tradera.com Behöver väl inte säga så mycket mer. Är ju sedan tidigare en flitig blocket-användare, med dagliga besök. Men tradera slår ju alla rekord! Där springer timmarna iväg :)

2008-01-10

Märkligt att skogen kom in...


















Verkligen bäst att klä sig därefter oxå :) Nu ska den ut igen! Och hej å hå, så kommer våren!

2008-01-09

Projekt potträning...


Elviras dagis har haft stängt under jul och nyår och Elvira fick jullov i två veckor. Vi bestämde oss för att satsa under julledigheten för att Elvira skulle komma tillbaka till dagis - torr. Sen vi köpte små rosa trosor till henne i höstas så har hon varit väldigt intresserad av att vara utan blöja. Det har blivit toalett- och pottbesök och med jämna mellanrum små pölar här och där i huset. Men alltid blöja på när vi lämnat huset. Oftast har hon sagt till, om inte innan så efter. Men ibland har hon varit så upptagen med sitt att hon inte har märkt att det har hänt något. Problemet har väl också varit inkonsekvensen med att få ha blöja på dagis och sen ingen blöja när man kommer hem, några timmar innan läggdags. Inte mycket att övapå.

Julledigheten kom i alla fall och med den influensan. Inte så lätt att vara sjuk och hålla ordning på allting samtidigt. Värsta olyckan var i farmor och farfars fina fåtölj, men hon var snabbt förlåten, redan innan det hände tror jag. Till nyår var hon nästintill torr hemma, men så kom kräksjukan, dock inget långvarigt som tur var. Nu har vi varit helt utan olyckor i fem dagar, två söndagar har hon varit i kyrkan utan blöja -torr. Hon har varit med på stan, testat toaletten på affären och så idag gick hon till dagis första dagen efter ledigheten, utan blöja. De tre timmar hon vara där innan hon kräktes och mamma fick hämta henne igen, var hon torr och hade varit och kissat på toaletten två gånger.

Det har varit, eller är, för det är väl inte helt klart än, en rolig del av uppgiften att vara mamma. Motgångarna är inte så tunga när man jobbar för ett mål, inte så långt borta. Roligare golvtvätt får man leta efter än den som är för att hjälpa dottern framåt. Klart man är trött på det ibland, men vaddå?!
Nästa utmaning, stor gigantutmaning, är nappen. Hur i allsindar gör man? Alla tips mottages tacksamt. Jag har ju egentligen inte så mycket själv att komma med mot nappen, för jag hade ju tummen själv tills jag var tolv :/

2008-01-03

Favoritjulklappar

Många julklappar blev det... här kommer prov på några favoriter :)

Micken går varm precis hela tiden. Just nu är det "halleluja-sången", efter att Elvira sett sin Malin på TV från nyårskonferensen på Livets Ord. Ganska underbart faktiskt...









Ja, man kan ju undra...men farbror Oskar tyckte att Elvira behövde ett par Ray Ban-solisar, och inte henne emot. Hon tyckte precis som han.

Den gravida, trötta, men glada mamman blev gladast över sitt fadderbarn i asien. Mer info kommer :) Foto: Elvira






Tror att pappan blev mest nöjd med sina löparskor...han gick i alla fall raka vägen och anmälde sig och ett helt gäng med familj till Göteborgsvarvet den 17 maj. Fy va roligt!!

2008-01-02

Sprattelgubbe

Det verkar som att det bor en sprattelgubbe i min mage, och med det inte sagt att det är en kille, utan en liiiivlig krabat - tjej eller kille. Var på kontroll hos barnmorskan idag. Allt ser bra ut, både jag å bebisen växer som vi ska. När barnmorskan skulle leta rätt på bebisens hjärtslag höll den på å sparkade hela tiden. Megen riktigt guppade. Den hade sina armar och ben överallt. Ingen ryggtavla med tydliga hjärtslag fanns att finna. Hjärtslagen hittade hon dock, men inte så tydliga som hon ville. Jag som oerfaren tyckte i alla fall att de var tydliga, världens finaste små hjärtslag.

2008-01-01

Kanske inte livets mest lyckade jul och nyår...

Bättre lycka nästa gång :) Eller så illa var det inte, men Elvira lyckades få till det båda helgerna. Fredagen innan jul dök febern upp. Med 40,1 grad var hon ganska slak. På söndagen mådde hon bättre och vi åkte till mormor och morfar på kvällen. På julafton var hon ok, otroligt känslig och gråtmild, men lekte ändå med sina kusiner. På juldagen vaknade en helt utmattad tjej, som inte ville göra någonting annat än att sitta i mammas knä. Hon har aldrig någonsin varit så mammig förut. Jag kunde inte ens sätta ner henne i sängen för att klä på mig. Eftersom det var femte dygnet med hög feber, upp emot 40 grader, kontaktade vi sjukvårdrådgivningen. De tyckte absolut att vi skulle träffa en doktor, och fixade en tid åt oss på jourcentralen. Doktorn undrade varför vi hade sökt läkarvård och sa att hon kunde ha feber itvå veckor utan att det var konstigt. Var inte det konstigt? Vi åkte ut till farmor och farfar och hade julafton med massa julklappar en gång till. Och visst piggade hon på sig - på annandagen var hon feberfri!

Så blev det nyårsafton. Min syster med familj kom hit och skulle fira med oss. Det blev trerätters middag och fiskedamm för barnen. Eller trerätters middag blev det inte även fast det var det som var planerat. Innan vi hann ta fram efterrätten kräktes Elvira, både en och två gånger. Vinterkräksjukan - trodde vi. Och min syster med familj fick pallra sig hem. Ingen vill ju riskera att bli kräksjuk. Det blev inga fler kräkningar och flickan somnade lugnt och stilla i stora sängen... Mamma och pappa firade in det nya året själva, men Johans Glace au four - fantastiskt gott!

Nu är hon i alla fall frisk och har åkt med pappa på tjänsteresa :)