2007-08-27

Veckomatsedel

Ska göra ett seriöst försök att skapa en veckomatsedel varje vecka...

V. 35
Måndag: Currykorv med ris
Tisdag: Morotssoppa med ingefära
Onsdag: grillkarré med potatisklyftor
Torsdag: Tomat och broccolipaj med sallad
Fredag: Köttfärssås och spagetti
Lördag: Grillade hemmagjorda hamburgare
Söndag: Thaigryta med kyckling och nudlar
Födelsedag

I lördags firade vi Elvira som fyllde två år. Vi väckte henne och sjöng för henne med paket (ingen frukost) på sängen. Det var riktigt sådär underbart ljuvligt :) Sen kom hon upp i vår säng och öppnade sina paket. Mycket uppskattat. Pengarna från farmor och farfar och fastrar och farbröder bodde tillsammans med kungen och drottningen i slottet som hon fått av oss. CD:n som hon fick av mormor och morfar gick varm hela förmiddagen och den gick hur-bra-som-helst att dansa till. Gosedjuret från farbror ska vi nog inte ens prata om... eller jo det ska vi. Det smittade helt klart av sig, så hela familjen skrattade :D
Strax innan lunch kom kusinerna och min syrra. De hade med sig en prinsessklänning till Elvira!!! Till lunch blev det Apelsin- och rosmarinlax, från arla.se
Blev riktigt nöjd med min kreation:)



















Till eftermiddagsfikat kom Elviras två poj
kkompisar och våra vänner över på tårta, en biltårta, för både bagar-pappa och Elvira älskar bilar... (eller bjim)




2007-08-22

6 dygn...

Den efterlängtade husvagnssemestern tillsammans med min syster och svåger och deras barn, 4, snart 3 och snart 1 år, är nu slut. 6 dygn har vi varit på en av Lisebergs campingar i Göteborg, precis vid havet. Vi lyckades trycka in oss i EN husvagn. Den stora familjen i den stora sängen, i sovavdelningen bak. Och vår lite mindre familj i den mindre sängen fram. Så mysigt. Vi har verkligen haft slappa dagar och gjort det som fallit oss in. Nästan lite skönt att vädret har varit halvbra. Ingen sol- och strandpress alltså :) Barnen har stortrivts på den barnvänliga campingen, med två lekplatser, gräsytor och inte minst barntoalett och barndusch!
Dagarna har vi fördrivit på sta'n, på Liseberg, runt på öar i skärgården och en riktig favorit; Slottsskogen. Där fanns ju allt vad barnfamiljer behöver.


Uppe vid djuren fick barnen gå in till grisarna och getterna. En get blev av någon anledning arg på Elvira och stångade henne mot ryggen/bakhuvudet. Kanske att hennes överdjurkära mor låter henne vara lite för närgången. Först blev hon alldeles skräckslagen, men sen hade vi terapi och klappade alla getter igen. Efter det var det till moderns stora förtjusning ponnyridning. De tre stora kusinerna fick rida ett varv var på gotlandsrusset Maja. Ponnyridningen var från 2 år och Elvira fyller ju 2 på lördag, så vi fuskade några dagar ;)

I Slottsskogen fanns också en stooor lekplats, med flera klätterställningar, gungor och rutchkanor. Där var vi ett par timmar utan att varken barn eller vuxna ledsnade. Skogen avslutades med glass!
En härlig semester, med nära och kära :)

Bara några dagar kvar nu, på semestern för den här gången. På måndag drar allt igång igen... ska bli riktigt skönt faktiskt. Ser fram emot en mysig höst, med nåt gott nytt te och mycket tända ljus... Sen blir det ju snart flytt också, verkligen nåt att se fram emot. LÄNGTAR!!!

2007-08-10

Saknar min kollega!

Mm, det gör jag verkligen, för när mina första semesterveckor var slut var även hennes uppsägningstid slut. Första veckan utan henne med andra ord. Och som doktorn, som vi rondar med varje vecka, sa idag:
-Va synn att hon har slutat. Och extra tråkigt för dig förstås, din jämnåriga kollega.

Ja hon är ju bara nio år äldre :) Det säger väl en del om åldersfördelningen inom kommunen ;) Tyckte det var roligt sagt, och jag sa inte hur mycket det skiljde på oss... Jag brukar ju bli tagen för att vara mycket yngre än vad jag är, så det var ju lite skojjigt. Har riktigt bra kollegor kvar, men jag kommer ändå sakna min jämnåriga kollega - massor!
Semester

Årets semester är lite uppdelad. Först två veckor ledigt sen jobba en vecka och sedan två veckors semester igen. Ganska bra faktiskt. Just nu är vi inne på mittenveckan - jobbveckan. Jätteskönt att kunna se fram emot två veckor till :)
Fösta semesterveckan började vi i norrland, först på våra vänners släktingars bondgård - jättemysigt! Sen upp till min morfars grav och till byn och det hus där min mamma (och mormor och morfar förstås) bodde när de kom hem från congo (mamma 13 år).



Efter det åkte vi nedåt i landet och tältade. Ännu mysigare om jag får säga det. Elvira verkligen njöt av att sova i tält och umgås med mamma och pappa så nära. Jag och gubben njöt av frihetskänslan och allt vackert och naturligtvis av familjen.
Favoriten var helt klart höga kustenområdet. Så mycket vackert och lyckade besök på camping, restaurang, café, havsbad. Mysigt kvällsfiske och lite nostalgi sedan barndomens husvagnssemester på samma ställe...




Vårt slutmål var min älskade mormors 100-årsdag som vi firade med familjen och resten av mormors barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jättelyckad fest! och inte minst roligt att träffa släkten, som jag faktiskt inte sett sedan syrran gifte sig för sju år sen...

Det höll dock på att bli käppar i hjulen när vi fick punka sent kvällen innan. Däcket visade sig vara sönderslitet pga felinställning i framvagnen. Min syster och svåger blev vår räddning. Svågern hjälpte oss morgonen därpå till en bra däckfirma som hade lördagsöppet. Problemet var snart löst och vi kom alla till FESTEN!
Oj, oj oj...

..va länge sen. En hel del har hänt sedan sist.

Husvisningen gick jättebra. Flera var intresserade efter visningen och mot slutet var det tre stycken som slogs i budgivningen. Priset blev långt högre än vad vi kunnat drömma om. Det var skönt efter allt slit, all tid och alla pengar vi har lagt ned på lägenheten. Alla undrar om det inte känns jobbigt att flytta härifrån, när det nu äntligen är färdigt. Nu när vi har fått det precis som vi vill ha det. Men, nej, det känns inte jobbigt på något sätt. Det ska bli så underbart att flytta in till stan. Vi åker förbi nya huset, säkert en gång i veckan för tt se hur arbetet fortskrider.



Kortet är visserligen taget i maj, så nu är det "mycket mer färdigt" :)
Utsidan är nog helt klar, tror jag, taket lagt, putsen på och panelen spikad. Invändigt däremot är det inte så färdigt. Senast vi var där och kollade var alla vägga uppe och gipsade. Inte så mycket mer personligt än så. Men vi har valt all inredning nu. Det bllir vita målade väggar i vardagsrum och en ursnygg fondtapet, som går i svart, grått, silver om jag minns rätt. Vårt sovrum blir varmt biege med en fondtapet som går ton i ton med övriga väggar men har snirkliga blommor i biege-guldskimmer. Elviras rum kommer gå i vitt och målat rosa där sängen ska stå (såg det i ett pojkrum som var gjort så i blått - jättesnyggt!). Kontoret/gästrummet går i neutralt grått typ. Badrummet blir ljust med vitt kakel, och en fondvägg med mörkgrått kakel samma nyans som golvet (hoppas det blir snyggt), från "Young" Höganäs. Gästtoan får olivgrön porslinsmosaik på golvet och vita målade väggar. Snyggast blir nog ändå köket. Valnötsluckor från HTH och vit blank mosaik från Höganäs :) Å! Längtar!! Den 24 oktober är det slutbesiktnng och den 26:e ska vi få nyckeln :) Det är väl inte så långt dit va?!