2006-11-23

Hade "egen-tid" igår kväll. Det var helt underbart! Jag var själv nere i källaren och hade tid att packa upp och sortera tre kartonger (som stått ouppackade sedan flytten för ett år sen, bara 7 kvar). Johan och Elvira åkte och handlade och gjorde värdens godaste hamburgare, med avocadodressing på, till kvällsmat. Så jag fick vara helt själv! tills kvällsmaten var klar. Tänk att något så litet kan göra så mycket... Har tydligen egentid ikväll med, för här sitter jag och skriver medan Johan är uppe och lägger Elvira. 21:48? Jag vet, hon har fnurrat till läggtiden lite de senaste två dagarna. Hon är nog superkvällspigg till sin natur. Men senaste månaden har faktiskt funkat jättebra. Läggning vid åttatiden och uppstigning vid sju. Kanske varannan natt i sin egen säng...inte illa :)

2006-11-22

Ikväll kommer Johan hem! Har visserligen bara varit borta över en natt, men ändå. Tiden har vi lyckats fördriva utan Johans hjälp, med babysim, massa lek, tv och jagande av nån vänlig rörmokare som vill komma hit och dra in vatten och avlopp till min tvättstuga i källaren...billigt osv. För visst måste livet bli mycket enklare så fort man får in en tvättmaskin i huset? Eller? Istället för att ta tag i världens största tvätthög med ordentligt ingrodda fläckar, knappt en gång i veckan, då man lyckats boka en tvättid, så kan man tvätta lite nu och då. Det låter ju till och med hemtrevligt :) Kan ju vara så att det underlättar livet en aning om båda ska kunna jobba också.

Har lagt in en önskan på jobbet om att kunna vara ledig på onsdagar, så att jag och Elvira kan fortsätta på babysimmet. Det är ju så roligt :) Hoppas, hoppas!

Det där med jobb...börjar bli lite nervös faktiskt. Borde kanske ha behållt gamla jobbet. Känns som att det blir så mycket nytt på en gång nu. Man ska lämna bort Elvira, samtidigt som man själv måste vara helfukuserad på ett nytt jobb vilket i sin tur är helt nytt. Det är ju inte så att man bara kan köra in i nån annans fållor och utarbetade arbetsplan, när man börjar på ett nyöppnat ställe...Elli börjar ju dessutom bli så rolig att umgås med nu. Hon kan ju till och med uttrycka sin vilja och mena saker (även fast man inte fattar allt än)
Det löser sig troligtvis i alla fall. Jag är väl inte den första som börjar jobba efter en mammaledighet, även fast det känns så.

2006-11-21

Utmanad!
Jag har blivit utmanad av Maria, och ger mig i kast med utmaningen.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18 rad 4, vad står det där?
Och rovfåglar slog sig ner på de...

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Luft...

3. Vad var det senaste du såg på TV?
Har på Oprah-show i bakgrunden för tillfället.

4. Utan att se efter, gissa hur mycket klockan är.
13:51 (14:13) Hoppsan :)

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu?
Oprah och diskmaskinen. Underbara diskmaskin!

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick från bilen och in, hade varit i stan en sväng.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Läste Marias bloggl.

8. Vad har du på dig?
Jeans och en omlottopp med linne under.

9. Drömde du något i natt - i så fall vad?
Tror inte jag hann drömma nåt. Elvira har sovit dåligt och då hiner man inte drömma så mycket.

10. När skrattade du senast?
När jag var i stan och planerade "Girlie evening" med dan och kat.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En tavla från IKEA "Pjätteryd" med två avbladade vallmo. En tavellist med Johans kaffe- och chokladböcker.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
En liten rondellkarttunge på en refug i Blacka. Trodde det var en riktig.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Jättekul, men svårt att komma på bra svar.


14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Såg halva "The life of David Gale" i söndags, men insåg att den slutade för sent (har sett den förut med) så vi la ner det. Sen ser vi en bit på "Toy story 2" varje dag.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Jag skulle köpa en tvättstuga och intallera den i vår källare. Om jag inte skulle köpa ett nytt hus i Kneippen förstås :)

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
När jag är och handlar mat på willys eller maxi eller nåt och det börjar fylla på sig i varuvagnen kan jag få sån ågren att jag måste gå och lägga tillbaka massa varor.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Göra alla eleka människor snälla.

18. Tycker du om att dansa?
Njae...

19. George Bush?
USA:s president.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Elvira hette Agnes i några minuter på BB. Hade hon blivit en liten kille hade hon hetat Albert eller Eskil.

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Helst inte...

23. Vad vill du att Gud ska säga till dig vid Pärleporten?
Välkommen mitt Älskade barn. Kom hit så får jag krama dig!!

24. Någon du vill ska svara på den här undersökningen?
Mamsen!!

2006-11-20

Lilla sjuklingen
Vi har en sjuk liten kråka hemma. Vad man än gör så gråter hon. Det enda som har varit kul ikväll var när pappa smakade på festis och sa "Mmmm..!" :) Sen somnade hon i mammas famn i soffan, sååå mysigt men det händer inte så ofta nu för tiden, tyvärr.
Nu ska hon sova sig frisk i alla fall...

2006-11-18


Hallelujah-family-moment!!
Jo men visst, lite fånigtkanske... Men idag åt vi pannkakor till kvällsmat. Pappa gräddade och jag och Elli vispade grädde och slickade visparna. Vid bordet var det sen bara sådär aldeles underbart! Alla satt på sin plats och åt, alla åt samma mat och alla älskade det. Underbart helt enkelt :)
Lördagar är ju helt ljuvliga i sig oxå. Idag har Elvira och jag varit ute och räfsat löv och kört upp massa lass med skottkärran till skogen. Det är roligt, men jag hoppas det var sista gången för i år. Den storta eken har nästan inga löv kvar i alla fall. Stackars Elli har fortfarande inte fått sin sndlåda iopsnickrad så hon lekte i rabatterna istället. Johan förberedde sig inför söndagens predikan medan vi var ute och efter maten åkte vi en svängh till IKEA och köpte skenor och konsoler till vår hemmabyggda mediamöbel. Det blev riktigt bra faktiskt.

Länge leve lördagar!

2006-11-14

Helgen

Helgen har varit så bra. I lördags röjde Johan i källaren.Nu kan man faktiskt komma ner dit, helskinnad. Han slängde nästan allt gammalt byggmaterial och kartonger och en massa annat. Jag hade tvättstugan och fick allt tvättat, vikt och inlagt på sin plats. Jag drömmer om en tvättmaskin i källaren. Drömmen blev inte mindre nu när man kan se lite golvyta och plats för en tvättmaskin. Helt underbart med en hel dag tillsammans hele familjen i alla fall. På kvällen bjöd vi över grannen på äpplepaj och såg på "På spåret" tillsammans. Mysigt!
Söndagen då, pappas dag. Vi insåg att någon frukost på sängen skulle vara ohållbart med Elli plutt hoppandes i sängen, så jag och hon gick ner och gjorde iordning frukost på bordet istället. Pappa fick en 10kiloshantel, för Elvira tycker att pappa tränar för dåligt. Efter kyrkan lagade vi tacos och åt tårta tillsammans tillsammans med två andra familjer och firade tre superpappor :)

2006-11-10

Kommunsköterska...

Då kom det magiska telefonsamtalet idag då...samtalet som skulle avgöra var jag ska gå och tillbringa mina dagar efter nyår. Och avgort är det. Efter nyår ska jag jobba som kommunsköterska på St Persgatan 134. I två veckor har jag skjutit på beslutet eftersom jag inte har haft alla jobbintervjuer och så klara...

Först var jag på intervju i norra delen av stan och fick erbjudande om en tjänst, fast utanför stan, så det gick bort. Sen var jag på intervju mitt i stan och dagen efter ringde chefen och erbjöd mig en tjänst på 134:an (tidigare Granen) Allt lät bra, men eftersom jag hade en intervju kvar på Höjden ville jag vänta lite med att ge besked.

Så var det då intervju på Höjden, med chefen och min gamla klasskompis som jobbar som syrra där. Riktigt trevligt ställe. Chefen från 134:an ringde flertalet gånger för att få mitt besked men jag har lyckats skjuta på det i två veckor nu. Så idag fick jag då äntligen, efter nio långa dagar (och två egna påringningar i hopp om att få någon ledtråd) ett samtal från chefen på Höjden. Hon erbjöd mig ett grav.vik. på ett år som troligtvis skulle gå över i en vakant tjänst, men då är det sedvanlig rekrytering som gäller, men med ett troligt, i alla fall litet försprång för mig om jag tar viket.

Så blev det inte, utan det kändes riktigt bra att få ringa till St Persgatan 134 och tacka ja till tjänsten där, efter all väntan jag utsatt dom för:)

Förresten så sov Elvira i vår säng i natt...
Bakslag? Nä.
Hon gallskrek helt tröstlöst, när jag och Johan hade lagt oss. Skriker en unge, så gisssar alla: Ont i magen. Jag tror faktiskt att så var fallet inatt. Hon var lugn och nöjd så länge jag strök över och masserade magen. Sen laddade hon på med två bajsblöjor under natten. Kom till ro sisådär vid ett-halvtvå. Lillstumpan då. Klart man får sova hos mamma å pappa då...

Ska gå upp och lägga över henne i sin säng nu. God natt.

2006-11-09

Det går så bra!

Elli B har sovit i sin säng fyra nätter nu. Hela natten, inte vaknat förrän vid 7.30 :) Är det så här enkelt, eller kommer smällen snart? Bara hoppas att det fortsätter...

2006-11-06



Världens finaste tjej, i mammas och pappas säng :)
Jaha, då har flickan lärt sig, eller kommit in i att lägga sig tidigare på kvällen. Då är det väl dags för nästa steg, sova i egen säng :) Hon har sedan första natten på BB sovit hos mamma och pappa. Hennes sovande har aldrig varit några problem. När hon var två månader gammal började hon sova hela nätterna utan skrik, eller matpauser. Men nu känns det som att det är dags för liten tjej att sova själv, i alla fall första delen av natten eller hela om hon inte vaknar. Hur som helst så har vi i alla fall ställt in hennes säng i sovrummet. Den har stått i hennes rum eftersom den inte har använts och då blir det ju mycket omständigare om man ska gå dit och hämta henne på natten eller bara stoppa in nappen... I natt var premiärnatten. Hon sov ända till 7.30 och jag har varit uppe två gånger och stoppat in nappen bara när hon gnällt lite. Kanonstart, Hoppas det blir så här lätt. Hoppas kan man ju alltid :)